18 / 05 / 2024

Elbistan-Göksun Karayolu 91 milyon TL'ye ihale edildi!

Elbistan-Göksun Karayolu 91 milyon TL'ye ihale edildi!

Elbistan-Göksun Karayolunun bölünmüş yol standardında yeniden yapılması, bitümlü sıcak asfalt ile kaplanarak konforunun en üst seviyeye çıkarılması amacıyla Ağustos ayında yapılan ihale sonuçlandı.



Elbistan-Göksun arasındaki 60 kilometrelik karayolunun 54.5 kilometrelik kısmı ile Elbistan şehir geçişinin yapımı amacıyla 31 Ağustos 2015 tarihinde, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale düzenlenirken, ihaleye 45 firma teklif vermişti.


İhaleye yapılan itiraz nedeniyle ihale süreci yaklaşık 2 ay gecikmeli olarak tamamlanırken, ihaleye verilen en yüksek teklif 128 milyon 857 bin TL oldu. ihalede en düşük teklifi 90 milyon 656 bin TL ile Aksoy İnşaat Turizm Dış Tic. ve San. Ltd. Şti. verirken, yapılan değerlendirme sonucunda bu firmayla 16 Aralık 2015 günü sözleşme imzalandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yaptığı çalışmalar sonucunda yatırım programına alınan ve Ağustos ayı içerisinde ihalesi yapılan Elbistan-Göksun Karayolu’nda ihale süreci tamamlanırken, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı. İhaleyi kazanan firmanın, yer tesliminin ardından çalışmalara başlayacağı belirtilirken, Elbistan-Göksun Karayolunun 54.5 kilometrelik kısmındaki toprak işleri, sanat yapıları, köprü, plentmiks alt temel ve plentmiks temel ve bitümlü sıcak karışım kaplama işlerinin tamamı gerçekleştirilecek. İhale kapsamında Elbistan şehir geçişinde de düzenlemeler yapılacak. İhale şartnamesine göre yolun tamamının yapımı için firmaya 1150 gün süre verilecek.         


Kamulaştırma ihalesi de yapıldı

Karayolları Genel Müdürlüğü, Elbistan-Göksun Karayolunun 66 kilometrelik kısmında kamulaştırma planı oluşturmak amacıyla ihale düzenledi. Elbistan-Göksun Karayolunun 54.5 kilometrelik kısmının bitümlü sıcak karışım asfalt ile kaplanması ve bölünmüş yol olarak yapılması amacıyla 31 Ağustos’ta düzenlenen ihaleye ek olarak kamulaştırma planı için de ihale yapıldı. Yapım ihalesi tamamlanırken, Karayolları Genel Müdürlüğü, daha önceden 30 metrelik koridoru bulunan Elbistan-Göksun Karayolu’nun kamulaştırma planının hazırlanması amacıyla 30 Kasım 2015 günü yeni bir ihale düzenledi. Kamulaştırma planı üretimi için ilgili firmaya 150 gün süre tanınacak.


Sıra Elbistan-Malatya Karayolunda

Elbistan-Göksun Karayolu ihalesi tamamlanırken, Elbistan’ı çıkmaz sokaktan kurtaracak olan ikinci yol güzergâhı için de çalışmalar sürüyor. Elbistan-Malatya Karayolu da programa alınırken, yolun yapımı amacıyla düzenlenecek ihale için gerekli hazırlık çalışmaları sürüyor. Karayolları Elbistan 58. Şube Şefliği sınırlarında kalan Elbistan-Darıca Karayolu 56.15 kilometreden oluşurken, bu yolun Elbistan-Söğütlü Beldesi çıkışına kadar olan 7,5 kilometrelik kısmı geçtiğimiz yıllarda bölünmüş yol olarak yapılırken, geriye kalan 46.15 kilometrelik alanda çalışma yapılacak. Proje kapsamında yol güzergâhında bulunan 500 parsele ait 150 dönümlük alan istimlak edildi. Yol güzergâhı ise, Özbek ve Sevdilli kısımlarında yeni bir alana kaydırılacak. Bu sayede keskin viraj ve dik inişler ortadan kaldırıldığı gibi, yolda öncekine göre kısalma sağlanacak.


Kahramanmaraş'ta Bugün 


Geri Dön