03 / 05 / 2024

Elbistan Hükümet Konağı ne zaman tamamlanacak?

Elbistan Hükümet Konağı ne zaman tamamlanacak?

Elbistan’da yapımına geçtiğimiz yıl başlanan ancak, müteahhit firmadan kaynaklı sorunlar nedeniyle kaba inşaat seviyesinde kalan Elbistan Hükümet Konağı için yapılan ikmal ihalesinin ardından, çalışmalar yeniden başladı.



Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ile mevcut Hükümet Konağı’nın bahçe kısmında yapımına başlanan 10 milyon TL bütçeli yeni Hükümet Konağı inşaatı, yaklaşık 6 aylık aradan sonra yeniden başladı.


Kaba inşaatı tamamlanan ancak, müteahhit firmadan kaynaklı sorunlar nedeniyle bu halde kalan Hükümet Konağı için, Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından ikmal ihalesi düzenlendi.


17 Ağustos 2015 günü yapılan ihale sonuçlanırken, Irmak İnşaat tarafından alınan ihale kapsamında ekipler yeniden çalışmalara başladılar. Yağışlı mevsimin yaklaşması nedeniyle ilk etapta çatı yapımı için malzeme taşınırken, ihale şartnamesi kapsamında firma yeni Hükümet Konağı inşaatını 300 gün içerisinde tamamlayacak.


İçişleri Bakanlığı’nın prestij projeleri arasında yer alan ve Selçuklu ve Osmanlı mimarisi baz alınarak projelendirilen Elbistan yeni Hükümet Konağının kaba inşaatı tamamlanmış durumda.


Bodrum, zemin+3 kattan oluşan ve yaklaşık 14 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip olan Hükümet Konağı sayesinde tüm kamu kurumları tek çatı altında toplanacak.


Hükümet Konağı inşaatında yaşanan gecikme ile ilgili olarak bir açıklama yapan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Hükümet konağımızın inşaat çalışmalarının tamamlanması için bir süredir yürüttüğümüz çalışmaların sonuna geldik. İnşaatta yüklenici firmadan kaynaklanan bir gecikme yaşandı. Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, ilçemiz adına önemli bir yerde bulunan bu yatırım için ihale düzenledi. İnşaatımızda zaten büyük bir aşama kaydedildi. İkinci dilim ihale, inşaatın ince işleri olarak tabir edilen noktalarının tamamlanmasına yönelik olacak. Şuan içinde bulunduğumuz durum, inşaatın durması anlamına gelmiyor. Elbistan’ımıza prestij katacak bu dev projeyi çıkmaza sokacak bir durumda da değiliz. Bu proje Elbistan’ımız için büyük önem arz ediyor. Biz, bu konuda Kahramanmaraş Valiliğimiz nezdinde gerekli girişimlerde bulunduk. Valiliğimiz de bu proje için azami gayret gösteriyor. Elbistanlı hemşerilerimiz müsterih olsunlar. İlçemizin tarihi kültürünü yansıtan ve ilçemize prestij katacak bu projeyi en kısa sürede bitireceğiz inşallah” diye konuşmuştu.


Yeni Hükümet Konağı’nın tamamlanmasının ardından, eski Hükümet Konağı yıkılacak. Elbistan Adliye Sarayı için Şeker Fabrikası arazisinden tahsis edilen alanda inşaat çalışmaları da sürerken, eski adliye binası da yıkılarak, Elbistan’a devasa bir meydan kazandırılacak.


Yeni Hükümet Konağı ile taş binaya sahip Polisevi arasında kalan alan meydan olarak düzenlenecek. Bu alana 47 araçlık kapalı, 47 araçlık açık otopark yapılacak. Elbistan Hükümet Konağı 13 bin 800 metrekarelik alana sahip bodrum, zemin+3 katlı olarak hizmet verecek. Elbistan ve çevresinin tarihi dokusunu da bünyesinde taşıyan yeni Hükümet Konağı binası aynı zamanda doğalgaz ısıtma sistemi ile uyumlu olacak. 


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön