28 / 04 / 2024

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.



6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler 40 konut inşa ediliyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Elbistan Belediyesi ve şehirdeki iş insanlarının destekleriyle dar gelirli depremzedelerin konut sahibi olması için Karaelbistan Mahallesi'nde 2 bloktan meydana gelecek olan toplam 40 konut için ilk harç döküldü.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, delecek sene tamamlanması hedeflenen zemin artı 4 kat olarak inşa edilen konutlar, noter huzurunda çekilecek olan kurayla hak sahiplerine teslim edilecek.

Paylaşılan son dakika detaylarına göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, gazetecilere, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Elbistan da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2. depremin merkez üssü Elbistan'da afet sebebiyle pek çok iş yeri ve konutun yıkıldığını dile getiren Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, her zaman depremzedelerin yanında olduklarını belirtti.

Yaptığı açıklamada belediye öncülüğünde dar gelirli depremzedelere yönelik çalışmalar başlattıklarına değinen Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, şöyle konuştu: "Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde çok can kayıplarımız oldu. İşletme ve evlerimizi ne yazık ki büyük oranda kaybettik. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden sonra depremzede vatandaşları için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı harekete geçti. Bizler de vatandaşlara şu taahhüdü vermiştik, 'Kimse açıkta kalmayacak, herkesin mutlaka başını sokacağı bir evi olacak.' Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'mız bir yandan hak sahibi olan vatandaşlar için konut üretirken diğer yandan depremi burada en ağır biçimde yaşamış, eşya ve canlarını yitirmiş ama hak sahibi olamamış vatandaşlarımız vardı. Biz kollarımızı onlar için sıvadık. Dedik ki 'Elbistan'da kimse evsiz kalmasın, herkesin bir yuvası olsun' o sebeple toplamda 40 konutun temelini burada atacağız. Yer seçimini gerçekleştirdiğimiz alan mikro bölgeleme çalışmalarında en uygun görülen yerlerden biri. Zemin artı 4 kat olarak 2 blok inşa edilecek. Biz bu anlamda hak sahipliği konusunda bize müracaat edecek olan vatandaşlarımızı da noter huzurunda çekilecek kurayla belirleyeceğiz."

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ayrıca yaptığı açıklamada söz konusu bu projenin başarıyla sonuçlanmasından sonra yeni projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Başkentte 69 adet arazi satılıyor! Milli Emlak'tan hem yüzde 20 indirim hem 8 taksit fırsatı! 

Malatyalılara müjde! Akçadağ'daki kalıcı konutlar 2024 yılının ilk aylarında teslim edilecek!

Çin’den Türkiye’ye vinç köprüsü!


Geri Dön