01 / 05 / 2024

ELDER'den dikkat çeken elektrik faturası açıklaması! Tarifelere dikkat!

ELDER'den dikkat çeken elektrik faturası açıklaması! Tarifelere dikkat!

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER),Elektrik faturalarında Aralık 2021 tüketimi eski tarifeye göre fiyatlandırılmakta, 2022 Ocak ayına ait tüketimlerin ise mevcut dönem tarifesi ile kademeli olarak fiyatlandırıldığını bildirdi.



Elektrik dağıtım şirketlerinin altyapı için 2011 yılından 2020 yılının sonuna kadar 75 milyar lira yatırım yaptığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: "Elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketleri fiyat belirleyemez, fiyat artışı talebinde veya önerisinde bulunamaz, faturalara herhangi bir bedeli keyfi bir şekilde yansıtamaz, fatura kalemlerinde herhangi bir oynama yapamazlar. Aksi halde bu şirketlere lisans iptali dahil ağır cezalar uygulanmaktadır. Fiyat tarifeleri EPDK tarafından tüm değer zincirindeki maliyetlere bakılarak üçer aylık dönemlerde belirlenmekte ve kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır. EPDK tarifeleri belirlerken şirketlerin özelleştirme için ödedikleri bedeller için hiçbir şekilde karşılık ayırmaz ve döviz kurlarındaki değişimleri hiçbir şekilde dikkate almaz."

Elektrikteki büyük soyguna inceleme başlatıldı!

Bu ayrıntıya dikkat! Elektrik faturanız az gelecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön