27 / 04 / 2024

Electro World, 18'inci mağazasını Sümerpark AVM'de açtı!

Electro World, 18'inci mağazasını Sümerpark AVM'de açtı!

18'inci mağazasını Sümerpark AVM'de açan firmayı 4 saatte 2 bine yakın ziyaretçi gezdi. Türkiye'de 7 ilde 17 mağazası bulunan Electro World, 18'inci mağazasını Denizli'deki Sümerpark AVM'de açtı



Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek, perakende elektronik sektörünün geçen seneye göre yüzde 15'lik bir istihdam büyümesi yarattığına dikkat çekti. Özbek, 'Bu gerçekten önemli. Türkiye'de çok fazla dikkat çekmese de istihdam yaratama anlamında önemli sektörlerden bir tanesi' dedi. Türkiye'de 262 alışveriş merkezi olduğunu kaydeden Özbek, 'Bunların yıl sonu itibariyle 350, 2015 itibariyle ise sayılarının 450'lere çıkması bekleniyor. İlk etapta hızlı ir büyüme gibi görünüyor. Ama Avrupa ile karşılaştırdığımızda az. Geçen yıl tüketici elektroniği sektörü Türkiye'de yüzde 20 dolayında büyüdü ve elektrik, elektronik perakendeciliği açısından kriz öncesi rakamların üzerine çıktı. Bu sene yine yüzde 15'ler seviyesinde büyümesi öngörülüyor' dedi.
Türkiye'de perakende sektörünün yaklaşık 200 milyar dolarlık bir hacme ulaştığını, bunun yüzde 40'ının, organize perakendeciler tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Özbek, organize perakendecilerin 500 marka adına yaklaşık 25 bin mağazada hizmet sunduklarını ve 500 bin kişiye de istihdam sağladıklarını ifade etti.

FARKLI SEçENEKLER

Electro World ile birlikte Denizli halkının çok bol ürün çeşidini, geniş ve ferah alanlarda, düşük fiyat ile satın alma olanağına kavuşacağını belirten Özbek, 'Bizi rakiplerimizden ayrıştıran en önemli unsurlardan biri de müşteri yanlısı iade süreçlerimizdir. Denizli artık Electro World ile birlikte dünya standartlarında hizmet almaya başlayacak' diye konuştu. Özbek, Electro World Denizli Mağazası'nın ilk gününde 22 kasanın kesintisiz çalışarak ilk 4 saatte 2 bine yakın ziyaretçiyi ağırladığını sözlerine ekledi.
Yeni Asır


Geri Dön