09 / 05 / 2024

Elektra Elektronik dünyaya raylı sistemler için trafo ihraç ediyor!

Elektra Elektronik dünyaya raylı sistemler için trafo ihraç ediyor!

Elektra Elektronik, transformatör üretimi ile demiryolu sektöründe de önemli role sahip. Raylı sistem projelerinde kullanılan Elektra Elektronik’in trafoları, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun olarak Türk mühendisler tarafından tasarlanıp ülkemizde üretiliyor.



Transformatör (trafo) üretmek için 40 yıl önce kurulan ve bugün 6 kıtada 60’dan fazla ülkeye yerli ve milli trafo ile elektronik ürün ihracatı düzenleyen Elektra Elektronik, ileri teknoloji transformatörleri ile demiryolu sektöründe de yoğun ilgi görüyor. Şirketin raylı sistem transformatör ürün grupları arasında; izolasyon transformatörleri, şebeke ve katener izolasyon trafoları ile teknik bina yükseltici ve indirici trafoları yer alıyor.

Türkiye’deki trenlerin transformatörlerini üretti, Çin’in dikkatini çekti

Demiryolu projelerine yüksek katma değerli çözümler üreten transformatör sektörünün öncü markası haline gelen Elektra Elektronik, ürünlerini Türkiye’de üretiyor ve kullanımda olan pek çok vagonun altında trafoları bulunuyor. Sektöründe sahip olduğu tecrübe ve transformatörlerinin kaliteleri ile Çin’in de dikkatini çeken Elektra Elektronik, hızlı trenle ilgili dünyaya referans olan Çin’in demiryolu projelerinde de tercih ediliyor. Elektra Elektronik’in ülkemizdeki demiryolu referans projeleri arasında; Konya-Ankara yüksek hızlı tren hattı, IKZ (Irmak-Karabük-Zonguldak) hattı, İZMİR (Selçuk-Çamlık) hattı, EKB (Eskişehir-Kütahya-Balıkesir) hattı, SAKA (Samsun-Kalın) hattı, BAME (Bandırma-Balıkesir-Menemen) hattı, GSM-R (Kayseri-Sivas-Çetinkaya) hattı, BAŞKENT RAY hattı,  Ankara  Kuzey Sincan hattı ile Ankara yüksek hızlı tren bakım merkezi ve Trakya (Edirne-Uzunköprü Tekirdağ-Pehlivanköy) istasyonları bulunuyor.

CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun transformatörler

Hareket eden trenin sinyalizasyon sisteminin besleme ünitelerinde tercih edilen trafolar, Elektra Elektronik’in Türk mühendisleri tarafından ülkemiz sınırları içinde tasarlanarak üretiliyor. Yüksek manyetik geçirgenlikli demir nüve, isteğe göre bakır veya alüminyum sarım, düşük kayıp, yüksek verim, maksimum izolasyon seviyesi, sessiz çalışma ve neme karşı koruma için vakumda vernikleme gibi özellikleriyle en dikkat çeken Elektra Elektronik transformatörleri, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi altında üretiliyor. İleri teknoloji ile üretilen Elektra Elektronik transformatörleri; yüksek ürün kalitesi, enerji kalitesi, besleme ve kompanzasyon ihtiyaçlarına çözüm sağlıyor.


 


Geri Dön