29 / 04 / 2024

Elektriğe yüzde 27 zam geliyor! Kriz büyüyor! Faturalar kabaracak!

Elektriğe yüzde 27 zam geliyor! Kriz büyüyor! Faturalar kabaracak!

Avrupa'da yaşanan enerji krizi nedeniyle maliyetler artmaya devam ediyor. Doğal gaz konusunda çok katı tasarruf tedbirleri uygulayan İsviçre'de elektriğe yüzde 27 zam yapılacağı duyuruldu.



HAPİS CEZASI GELEBİLİR

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, enerji sıkıntısının kış aylarında acil duruma gelmesi halinde hükümetin öngördüğü tasarruf tedbirlerine uymayanların 3 yıla kadar hapis cezası veya para cezasıyla cezalandırılabileceği belirtildi.

Konuyla alakalı basına konuşan İsviçre'nin eski Konfederasyon Başkanı ve mevcut Ekonomi Bakanı Guy Parmelin, tasarruf tedbirlerinin polis tarafından kontrol edilmesi ihtimali hakkında, "Biz polis devleti değiliz. Tedbirlerin kontrolü için polis her eve girmeyecek ancak seçilen bazı noktalar teftiş edilebilecek" ifadelerini kullandı.

 Elektriğe yüzde 27 zam geliyor! Kriz büyüyor! Faturalar kabaracak!

ENERJİ KRİZİ CERN'İ DE VURDU

Öte yandan İsviçre'deki enerji krizinin, ülkede faaliyet gösteren Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ndeki (CERN) deneylerin durmasına da yol açabileceği belirtildi.

Wall Street Journal gazetesine konuşan CERN'in enerji yönetimi sorumlusu Serge Claudet, ülkede yaşanan elektrik sıkıntısının krize dönmesi halinde, merkezdeki mevcut deney faaliyetlerinin bir süreliğine durdurulmasına dair plan taslağı hazırladıklarını açıkladı.

İsviçre'nin Cenevre kentinin Fransa sınırı yakınlarında yer alan CERN, deney çalışmalarının yoğun yapıldığı dönemler de  200 megavat elektrik tüketiyor.

Avrupa’da enerji krizi büyüdü! Siparişler Türkiye’ye kayacak!

A101’de ayçiçek yağlarında büyük indirim! Yudum, Sırma, Komili! Kapanın elinde kalıyor! İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

İcralık borçlar nasıl silinecek? Hangi icralık borçlar silinecek? İcra affı ne zaman olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön