27 / 04 / 2024

Elektrik borçlarına yeniden yapılandırma!

Elektrik borçlarına yeniden yapılandırma!

TBMM Genel Kurulu’nda Torba Tasarı görüşülürken, Ak Parti bu kez Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın imzasıyla sürpriz bir “torba önerge” verdi. Son dakika önergesinde elektrik borçlarının yeniden yapılandırılması öngörüldü...



TBMM Genel Kurulu’nda Torba Tasarı görüşülürken, Ak Parti bu kez Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın imzasıyla sürpriz bir “torba önerge” verdi.




Birden çok kanunda düzenleme içeren son dakika önergesinde elektrik borçlarının yeniden yapılandırılması öngörüldü.


Bu kapsamda milyonlarca vatandaşın TEDAŞ ve elektrik dağıtım şirketlerine olan elektrik borçları yeniden yapılandırılıyor. Elektrik borcu olan vatandaşlar 6, 9, 12 veya 18 ay eşit taksitle, Yİ-ÜFE üzerinen hesaplanacak faizle borçlarını ödeyebilecek. Çiftçiler ise tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borçlarını 5 taksitte 5 yıl içinde ödeyebilecek. Bu arada 3. Havalimanı gibi büyük projeler başta olmak üzere 31.12.2023 yılına kadar Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılan kamu yatırımları için gerekli malzemelerin temini amacıyla görevli şirkete, Maden Kanunun kapsamında hammadde üretimi izni verilecek. Bu kampamda verilen izinler proje süresini aşamayacak ve kapsamı dışında kullanılamayacak.




31 Haziran 2015 son gün

Araç muayenesini zamanında yaptırmamış olanlar, 31 Haziran 2015’e kadar araç muayenesini yaptırırsa aylık yüzde 5 ceza yerine kanunun yayımlandığı tarihe kadar enflasyon farkını; yayımı izleyen aylarda ise aylık yüzde 1 farkı ödeyecek. Bu tarih tasarıda daha önce 31 Aralık 2014 olarak belirlenmişti.


Milliyet


Geri Dön