27 / 04 / 2024

Emlak şirketi Nakheel borçlarını yeniden yapılandırdı!

Emlak şirketi Nakheel borçlarını yeniden yapılandırdı!

Borç erteleme talebi, palmiye ağacı şeklindeki adayı inşa eden Dubai World'ün yan kuruluşu emlak şirketi Nakheel için de geçerli. şžirket daha sonraki dönemde borçlarını yeniden yapılandırarak bu tehlikeyi atlattı  



Dubai World ile başlamıştı
Arap dünyası en son 2009'da dünyayı sarstı. Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük ikinci emirliği olan Dubai'nin ağır borç yükü altındaki devlete ait şirketi Dubai World, 80 milyar dolar yakın borcu ödeyemeyeceğini belirterek yapılanma için erteleme talebinde bulunmuştu. Bu haber, global finansal kriz korkularını ABD Mortgage krizinden sonra yeniden canlandırmış ve piyasaları altüst etmişti. Türkiye piyasalarının ise o gün Kurban Bayramı nedeniyle kapalı olması çok fazla etkilenmesini önlemişti. Borç erteleme talebi, palmiye ağacı şeklindeki adayı inşa eden Dubai World'ün yan kuruluşu emlak şirketi Nakheel için de geçerli. Nakheel aynı zamanda 'The World' (Dünya) projesinin arkasındaki şirket olarak da biliniyor. şžirket daha sonraki dönemde borçlarını yeniden yapılandırarak bu tehlikeyi atlattı.

Maktum'un borsaları 10 milyar dolar eridi


Körfez bölgesindeki hisselerin toplam piyasa değeri önceki gün 10 milyar dolara yakın azaldı. Zawya.com sitesindeki verilere göre, Dubai Finansal Piyasası'ndaki toplam hisse değeri haftanın son iş günü olan Perşembe günü 34.56 milyar dolar iken ilk iş günü Pazar'ın ardından bu değer 33.42 milyar dolara indi. Abu Dabi borsasının değeri ise 68.16 milyar dolardan 65.66 milyar dolara geriledi. Dubai borsasındaki tüm sektörler zarar açıkladı.
Yeni şžafak

 


Geri Dön