13 / 05 / 2024

Elektrik faturalarında büyük zammın tarihi belli oldu! Faturalar resmen katlanacak! Elektriğe ne kadar zam yapılacak? 

Elektrik faturalarında büyük zammın tarihi belli oldu! Faturalar resmen katlanacak! Elektriğe ne kadar zam yapılacak? 

Elektriğe yeni zam haberi geldi. Elektrik faturalarında artış kapıda. Peki elektriğe ne zaman zam yapılacak? Elektriğe ne kadar zam gelecek? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o zam haberi...



Enerji Piyasaları Uzmanı Çağada Kırım, normalde yapılacak zammın Temmuz 2022'de beklendiğine vurgu yaparak, maliyet makasının açılmasıyla bu zammın Mayıs'ta uygulanabileceğini belirtti. 

FİYATLAR GİTTİKÇE ARTIYOR

Şu anda mesken düşük tüketim satış fiyatının kilovatsaat (kWh) başına 1.26 Türk Lirası, üretim maliyetinin ise 2.41 Türk Lirası olduğunun altını çizen Kırım, maliyet yükselişinin bu şekilde hızlı devam etmesinin durumunda farkın yüzde 92'den yüzde 181'e çıkacağını vurgulayan Kırım, zammın gecikmesi durumundaysa oranın katlanacağına dikkat çekti. 

Elektrik faturalarında büyük zammın tarihi belli oldu! Faturalar resmen katlanacak! Elektriğe ne kadar zam yapılacak? 

BÜTÜN ABONELERDE FİYAT ARTIYOR

BOTAŞ'ın elektrik üretim doğalgaz tarifesinin 2021 Ocak ayından beri standart metreküp başına 1.41 Türk Lirası'ndan 10.75 Türk Lirası'n yükseldiğinin altını çizen Kırım, artışın yüzde 600'ü bulduğunu dile getirdi. 

Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; tüm maliyetlerin de elektrik satışına yansıtılmadığını vurgulayan Kırım, bunun sürdürülemez bir duruma ulaştığını vurguladı ve "Tüm abone gruplarına zam bekleniyor. Zam oranını tahmin etmek şu an mümkün değil ama rakamlar ortada" şeklinde konuştu. 

İstanbul'da 2 bin 227 TL taksitle ev sahibi olma imkanı! TOKİ'den ucuz konut müjdesi! Şimdi başvurun, hemen teslim alın!

Çiftçilere kara haber geldi! Gübre fiyatlarına yeni zam kapıda! Gübre fiyatları ne kadar artacak?

Bakan Bilgin yarın açıklıyor. 1 Mayıs emekli maaş zammı sürpriz detayı ortaya çıktı! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön