12 / 05 / 2024

Elektrik faturalarında müjde! İndirim geldi! Mart'ta kim ne kadar elektrik faturası ödeyecek?

Elektrik faturalarında müjde! İndirim geldi! Mart'ta kim ne kadar elektrik faturası ödeyecek?

Elektrik faturalarıyla ilgili beklenen indirim kararı geldi. Peki elektrik faturalarında neler değişecek? Elektrik faturaları düşecek mi? Kimler ne kadar fatura ödeyecek? İşte tüm ayrıntılar...



Elektrik faturaları kapsamında uygulamada olan KDV oranının yüzde 18'den 8'e düşürüldüğü belirtilirken, bununla beraber yeni kilowatsaat sınırının da tespit edildiği görüldü. 1 Mart 2022'den itibaren uygulamaya alınan değişiklikle beraber faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında indirimin yansıyacağı belirtiliyor. 

Elektrik faturalarında müjde! İndirim geldi! Mart ta kim ne kadar elektrik faturası ödeyecek?

Peki Şubat'ta 350 Türk Lirası tutarında elektrik faturası ödeyen bir hane Mart'ta ne kadar fatura ödeyecek? İşte Mart ayında kim ne kadar elektrik faturası ödeyecek sorusunun yanıtı...

FATURALAR YENİ YILLA YÜKSELDİ

Elektrik faturaları kapsamında kademeli tarife uygulaa alınmıştı.. Kademeli tarife kapsamında elektrik için 150 kilovatsaat limit olarak açıklandı. Bu limitten düşük kullanımda bulunanlar daha az tutarda fatura öderken bu limiti geçen kullanıcılarsa kademeli tarife üzerinden hesaplanarak ilk 150 kilovatsaate kadar olan kullanımları daha ucuz şekilde, 150 kilovatsaatten fazla kullanımlar ise daha pahalı tarifeyle hesaplandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön