11 / 05 / 2024

Elektrik faturalarında müjde! İndirim geldi! Mart'ta kim ne kadar elektrik faturası ödeyecek?

Elektrik faturalarında müjde! İndirim geldi! Mart'ta kim ne kadar elektrik faturası ödeyecek?

Elektrik faturalarıyla ilgili beklenen indirim kararı geldi. Peki elektrik faturalarında neler değişecek? Elektrik faturaları düşecek mi? Kimler ne kadar fatura ödeyecek? İşte tüm ayrıntılar...



Fahiş fiyatlı faturalardan şikayetçi olanların ilk sırasında esnaflar yer alıyor. Ticarethanelerde, esnaflarda ve dükkan sahiplerinde elektrik faturaları için ara tarife çözümüyle indirime gidilmesi beklenmekteydi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından elektrik faturalarında nefes alınmasını sağlayacak bazı kararları duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, meskenlerdeki düşük tarife sınırının ayda 240 kilovatsaate kadar yükseltildiğini açıklarken, aynı zamanda tarımsal sulama ve meskenler kapsamında KDV oranının yüzde 8'e indirildiğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli tarife uygulamasını ticarethaneleri de dahil edecek şekilde genişletildiğine vurgu yaptı.

Elektrik faturalarında müjde! İndirim geldi! Mart ta kim ne kadar elektrik faturası ödeyecek?

DETAYLARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından gerçekleştirdiği millete seslenişte elektrik tarifeleri kapsamında alınan yeni kararları ve getirilen yeni düzenlemeyi paylaştı. Erdoğan'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde oldu:

"Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8kw saate, aylık 140 kw saate yükseltilmiştir. Böylece tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır. Bir başka ifade ile mesken abonelerinin yıllık 7 milyar TL daha az fatura ödemesi temin edilmektedir.

Kademe uygulamasını ticarethane statüsündeki aboneleri de kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kw saate, aylık 900 kw saate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacaktır. Bu şekilde esnaf ve sanatkarlarımızın da yıllık 7 milyar daha az fatura ödemesini sağlamış oluyoruz" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön