28 / 04 / 2024

Elektrik faturanız aylık 135 TL’den fazla geliyorsa hemen PTT'ye koşun! 

Elektrik faturanız aylık 135 TL’den fazla geliyorsa hemen PTT'ye koşun! 

Devlet, destek ödemelerine son sürat devam ediyor. Gereksinim sahibi ailelere aylık 135 TL’den fazla elektrik faturası gelen dar gelirli ailelere destek yapılacak. İşte detaylar.



Destek ödemeleri, hükümetler tarafından belirli gruplara yapılan yardım amaçlı ödemelerdir. Bu ödemeler, ekonomik sıkıntı içinde olan bireyleri, aileleri ve bazı diğer grupları desteklemek için yapılır.

Elektrik faturası, tükettiğiniz elektrik enerjisi miktarına bağlı olarak ödediğiniz bir fatura türüdür. Elektrik faturası genellikle aylık olarak gelir ve ödenmesi gereken tutar, tüketilen enerji miktarına ve tarifeye göre hesaplanır. Faturanızda ayrıca vergiler, abonelik ücreti gibi ek ücretler de yer alabilir.

Elektrik faturası ödemeleri genellikle bankalar, PTT şubeleri, internet bankacılığı, mobil uygulamalar ve online ödeme sistemleri gibi farklı kanallar üzerinden gerçekleştirilebilir. Ayrıca bazı elektrik şirketleri otomatik ödeme seçenekleri sunarak fatura ödemelerinizi daha kolay hale getirebilir.

Elektrik faturanızın yüksek gelmesi durumunda, enerji tasarrufu yapmak için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Örneğin, evinizde kullanmadığınız cihazları fişlerini çekerek kapatabilir, enerji verimli cihazlar kullanabilir, aydınlatma sistemlerini LED lambalarla değiştirebilir ve daha az enerji tüketen ev aletleri kullanabilirsiniz.

Gereksinim sahipleri için önemli bir ilan yapıldı. Buna göre aylık 135 TL’den çok elektrik faturası olan dar gelirli ailelere yardım yapılacak.

Aylık 135 TL’den çok elektrik faturası gelenler için devlet harekete geçti. 

Elektrik faturanız aylık 135 TL’den fazla geliyorsa hemen PTT ye koşun! 
Buna göre ödeme yapılacağı belirtildi. 

Vatandaşların yardımdan faydalanması için kimlik kartlarını ve faturalarını alarak en yakın PTT’ye başvurmaları kâfi olacak. İşte ayrıntılar:

Elektrik faturanız aylık 135 TL’den fazla geliyorsa hemen PTT'ye koşun!


Geri Dön