Elektrik faturası gecikme bedeli ne kadar?
Elektrik fatura bedeli, faturada belirtilen süre içerisinde tahsilat vezneleri, yetkili banka şubeleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödeniyor. Peki, elektrik faturası geç ödenirse ne olur? Elektrik faturası gecikme bedeli ne kadar?
Elektrik faturası gecikme bedeli ne kadar?
Elektrik abonelerinden ön ödemeli sayaç kullanılması gibi haller dışında, tüketim, okuma dönemleri itibariyle son okuma tarihindeki sayacın üzerindeki değer ile bir önceki okuma tarihindeki değer arasındaki fark olarak tespit ediliyor.
Elektrik, tek zamanlı tarife ve çok zamanlı tarife üzerinden faturalandırılabiliyor:
Tek zamanlı tarife:
Günün tüm zamanlarında tüketilen elektrik enerjisine tek bir fiyat olarak uygulanan tarifedir.
Çok zamanlı tarife:
Günün belirlenmiş olan farklı zaman dilimlerinde tüketilen elektrik enerjisine farklı fiyat olarak uygulanan tarifedir.Bu tarife kapsamındaki abonelerin faturaları, belirlenen zaman dilimlerindeki tüketimleri ile bu zaman dilimlerinin fiyatları dikkate alınarak düzenlenir.
Okunan sayaç değerine göre düzenlenen fatura bedeli, fatura veya ödeme bildirimi üzerinde belirtilen süre içerisinde Elektrik Şirketinin tahsilat vezneleri, yetkili banka şubeleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödenir.
Peki, elektrik faturası geç ödenirse ne olur? Elektrik faturası gecikme bedeli ne kadar?
Elektrik faturası gecikme bedeli..
Gecikme bedeli günlük olarak hesaplanır. Son ödeme tarihinden itibaren geçen gün sayısına (gecikme faiz oranı/30) ve ait olduğu dönemin faiz oranına göre hesaplanır.
Elektrik faturası ödemeyince kaç günde kesilir?
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com