26 / 07 / 2024

Elektrikli araçta kıyasıya rekabet başlıyor, Tesla ile Togg aynı anda Türkiye yollarına çıkıyor!

Elektrikli araçta kıyasıya rekabet başlıyor, Tesla ile Togg aynı anda Türkiye yollarına çıkıyor!

Türkiye yollarında Tesla ile Togg’un kıyasıya rekabeti başlıyor. Peki bu araçların satış fiyatları ne olacak, hangisi Türkiye'de rekabet avantajı sağlayacak?


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Avrupa’daki baz fiyatı 49 bin euro olan Model 3 ise yüzde 60 ÖTV, yüzde 20 ek gümrük vergisi ve yüzde 18 de KDV bindirilmiş olarak gelecek. Dolayısıyla TL olarak satış fiyatı 2.2 milyon TL olacak. Üstelik bu rakamlara bir de nakliye ücreti eklenirken, Togg’un baz versiyonunu ise yüzde 10 ÖTV dilimine sokma hedefi bulunuyor.

TESLA, İLK OLARAK 13 ŞARJ İSTASYONU KURUYOR

Musk’ın Tesla’sı, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne ve Konya’da 13 şarj istasyonu kuracak. Buralardan yakıt alan araçların, yaklaşık 15 dakikalık şarj süresi sonunda 320 kilometre menzili olacak.

Togg ise Trugo markasıyla Türkiye genelinde 81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda bin adetlik yüksek performanslı şarj cihazı kurmak için çalışmalara başladığını duyurmuştu.

Yerli otomobil Togg’un Avrupa’da satışa çıkacağı tarih belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön