01 / 05 / 2024

Elektrikli otomobil TOGG'un fiyatını aşağı çekecek karar açıklandı! Araç kaç liradan satılacak?

Elektrikli otomobil TOGG'un fiyatını aşağı çekecek karar açıklandı! Araç kaç liradan satılacak?

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili TOGG'un yollara çıkacağı tarihe doğru geri sayım devam ederken aracın fiyatnı otomatik olarak aşağı çekecek karar yasalaşarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar...



Türkiye'de geleceğin dünyasında yerini şimdiden almak için daha önce çok geç kaldığı otomotiv üretimine TOGG ile start verdi.

Elektrikli otomobillerin Türkiye'de hızla yaygınlaşması için fiyat konusu önemli zira Türkiye'de otomobillerden hem ÖTV hem de KDV birlikte alınıyor.

Bu da hem yerli otomobilde hem de ithal edilen araçlarda muazzam bir vergi yüküne neden oluyor. Türkiye'de araba almak isteyen bir tüketici Avrupa ve ABD'deki tüketicilerin aksine neredeyse iki kat bedel ödeyerek aracını satın alabiliyor.

Hükümet elektrikli otomobilde vatandaşa yük olacak ÖTV oranlarında değişkliğe gitti.

TBMM'de yapılan ek gösterge ve öğrenci affı görüşmeleri esnasında verilen önergeyle ÖTV matrahı 700 bin TL'nin altındaki tüm elektrikli araçlarda 60'tan yüzde 10'a indirildi.

Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli otomobili Togg'u desteklemek için hükümet son dakikada yeni bir düzenleme yaptı.

Türkiye'de elektrikli araç üretimini desteklemeye yönelik atılan adım kapsamında ÖTV düzenlemesi yapıldı. Buna göre; 160 KW geçmeyen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahı 700 bin TL'nin altındaki araçlardan yüzde 60 yerine yüzde 10 ÖTV alınacak.

Hükümetin tepesindeki en önemli siim olan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce 2023 Mart ayında yola çıkacağı açıklanan TOGG'un 2022 yılı sonunda yollara çıkacağını açıklamıştı.

TOGG'un teknik özellikleri yanında en çok merak edilen konusu fiyatı. Otomobil piyasası uzmanları aracın benzerlerine nazaran daha ucuz olacağını öngörse de bu rakamın 1 milyon TL civarında olacağı tahmin ediliyor.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş ise aracın fiyatının piyasa tarafından belirleneceğini hiçbir markanın üretimi bitmemiş bir ürünün fiyatna ilişkin önceden yorum ya da açıklama yapamayacağını açıklamıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön