02 / 05 / 2024

Ramazan pidesi kaç liradan satılacak! Pide fiyatıyla ilgili iddia Meclis'te gerginlik yarattı

Ramazan pidesi kaç liradan satılacak! Pide fiyatıyla ilgili iddia Meclis'te gerginlik yarattı

Türkiye'den Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak 2 Mayıs Pazartesi günü sona erecek. Ramazan'ın olmazsa olmazı Ramazan pidesinin fırınlarda kaç liradan satılacağı merak konusu oldu. Pide fiyatıyla ilgili iddia Meclis'te gerginlik yarattı.



Ramazan pidesinin Ramazan ayında fırınlarda 6 liradan satılacağına ilişkin iddia TBMM'de gerginliğe neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’a Ramazan pidesinin kaç liradan satılacağını sordu.

Sorduğu soruya cevap alamayan Altay, Elitaş'a hitaben "330 gram sade pide kaç lira olacak?.. 6 lira. Üstünde yumurta yok, susam yok. Sayın Elitaş" dedi. Engin Altay'ın kendisine Ramazan pidesinin fiyatı üzerinden çıkışmasına cevap veren Mustafa Elitaş ise “Pide hemen bayatlayan bir ürün, somun ekmek hemen bayatlamaz” karşılığını verdi.

Ramazan pidesinin fırınlardaki satış fiyatı TBMM Genel Kurul toplantısında gerilime neden oldu. 

CHP Grup Başkanvekili Altay, söz alarak Ramazan pidesinin 6 liradan satılacağını açıklayarak rakamı eleştirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’a Ramazan pidesinin kaç lira olduğunu soran Altay, “Bilmiyor. Bilmeyebilir, ben de bugün öğrendim ama üzüldüm. 6 lira. Daha şimdi, o da artmazsa. Üstünde yumurta yok, susam yok, Sayın Elitaş” diye konuştu.

Ramazan pidesi kaç liradan satılacak! Pide fiyatıyla ilgili iddia Meclis te gerginlik yarattı

ELİTAŞ: PİDE HEMEN BAYATLIYOR SOMUN EKMEK BAYATLAMAZ

Altay’ın ardından söz alan Elitaş ise söz konusu pide fiyatına yönelik eleştiriye karşılık “Pide hemen bayatlayan bir üründür biliyorsunuz, somun ekmek hemen bayatlamaz” karşılığını verdi. Tartışmaya dahil olan bir diğer AK Parti milletvekili Salih Cora ise Engin Altay'a tepki göstererek, "Engin Bey, oruç tutacaksanız pideyi biz ayarlarız" çıkışında bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön