06 / 05 / 2024

Elektrikli otomobiller için yıl sonuna kadar en az 200 adet şarj istasyonu kurulacak!

Elektrikli otomobiller için yıl sonuna kadar en az 200 adet şarj istasyonu kurulacak!

Fosil yakıtların gündemden düşmesi, 2035 sonrasında AB ülkelerinde dizel ve benzinli araçların artık satılmama kararı sonrasında gözler elektrikli otomobil pazarına ve yakıt kaynağı olan şarj istasyonlarına çevrildi



Gelişen teknoloji le birlikte çevre duyarlılığı da artmaya başladı. Otomotiv piyasasında da artık bir dönem kapanmak üzere. Benzin ve dizel gibi fosil yakıtların kullanımı adım adım sona eriyor. Artık elektrikli otomobiller sektörün gözdesi oldu.

Türkiye’de yerli otomobil TOGG’un üretim bandından çıkarak yollara düşmesi ile birlikte elektrikli otomobillere olan ilgi de artmaya başladı. Elektrikli araç üretiminde dünya lideri konumunda olan Tesla da Türkiye piyasası için araç fiyatlarının açıkladı. Sıkı bir rekabetin yaşanacağı pazar da şarj istasyonlarının önemi de sürekli olarak artıyor.

 Elektrikli otomobiller için yıl sonuna kadar en az 200 adet şarj istasyonu kurulacak!

Türkiye’de yerli transformatör ve anahtarlama ürünleri üreten Astor Enerji’nin iştiraki Astor Şarj da bu alanda yatırım yapan şirketler arasına girdi. Kurulan AC ve DC tipi şarj istasyonları ile sektörün ihtiyaçlarına cevap vermeyi planlayan Astor Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Geçgel, “Genç ve dinamik bir markayız. 2023 yıl sonuna kadar Türkiye’nin her bölgesine toplamda 200 adet Şarj istasyonu kurmayı planlıyoruz. Bu da yaklaşık her 200 kilometreye bir Şarj istasyonu demektir. Sanıyorum bu şekilde mevcut ihtiyacı karşılamış olacağız. Amacımız karbon ayak izini sıfırlamak. Çünkü biz kurduğumuz Şarj istasyonlarının elektrik enerjisini de yenilenebilir kaynaklardan sağlıyoruz. Şirket bünyesinde kullandığımız tüm araçları da elektrikli olanlarla değiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

 


Geri Dön