27 / 04 / 2024

Elektrikli Porsche Macan'ın özellikleri ve beklenen fiyatı açıklandı...

Elektrikli Porsche Macan'ın özellikleri ve beklenen fiyatı açıklandı...

Elektrikli arabalardan en çok rağbet gören ve merak edilen Porsche Macan EV satış rakamı ve özellikleri belli olduğu kaydedildi. İşte dikkat çeken özellikleri ile Porsche Macan Ev ve haberin detayları...



Porsche ve Audi'nin ortak geliştirdiği elektrikli araç platformu PPE, merakla beklenen yeni modeli Porsche Macan EV ile görücüye çıkacağı bildirildi.

2019 yılında Leipzig fabrikasını 678 milyon dolarlık bir yatırım ile  PPE platformunda üretim yapacak olan ve bu alanda dönüştürülen Porsche, elektrikli Macan'ı 2024 senesinde piyasaya sürmeye hazırlandığı belirtildi.

100 kWh batarya kapasitesi ve iddialı 500 kilometre menzil hedefi ile dikkat çeken bu model, elektrikli otomobil tutkunlarında büyük heyecan uyandırdığı duyuruldu.

ARAÇ 22 DAKİKADA ŞARJ OLUYOR

Elektrikli Macan, Taycan gibi 800V elektrik mimarisine sahip olacak ve hızlı şarj özellikleri ile öne çıkacağı belirtildi. BUna göre, 270 kW DC şarj desteği sayesinde yüzde 10'dan yüzde 80'e sadece 22 dakikada şarj olabilme özelliği, kullanıcılarına pratik bir kullanım sağlayacak. Turbo versiyonunda ise çift motorla 500 kW (~680 HP) güce ulaşabilecek.

karar.com'da yer alan habere göre; Aracın iç tasarımında da teknoloji ilerlemeleri dikkat çekiyor. İkinci elektrikli Porsche modelinde Android Automotive OS tabanlı bir işletim sistemi kullanılacak. 12,6 inç gösterge paneli, 10,9 inç orta kontrol ekranı ve opsiyonel 10,9 inç yolcu ekranı, zengin uygulama desteği ile bir araya gelerek sürüş deneyimini artıracak. Daha önce Volkwagen’in yazılım firması Cairad ile geliştirilen platform nedeniyle Macan EV ertelenmişti.

Elektrikli Porsche Macan ın özellikleri ve beklenen fiyatı açıklandı...

PORSCHE MACAN EV FİYATI NE KADAR

Yapılan açıklmada, Porsche'nin ilk elektrikli SUV'u modeli olan  Macan EV, resmi tanıtımını Ocak 2024 yılında yapacak ve senenin ikinci yarısında da ilk müşterilere teslim edilmeye başlayacak. Buna göre belirlenen başlangıç fiyatının 90 bin euro civarında olması beklendiği açıklandı.

Elektrikli otomobil teknolojisinin hızla geliştiği günümüzde, Porsche'nin Macan EV modeli, performansı, şarj özellikleri ve teknolojik donanımıyla dikkat çekmeye aday görünüyor.

PORSCHE KİME AİT?

Porsche Automobil Holding SE, genellikle Porsche SE olarak kısaltılır (Almanca telaffuz: [Pɔɐ̯ʃə], otomotiv sektöründe yatırımları olan bir Alman holding şirketidir . Porsche SE'nin genel merkezi Stuttgart, Baden-Württemberg'in bir şehir bölgesi olan Zuffenhausen'dedir ve aslen Avusturya-Alman Porsche ailesine aittir.

Porsche’den tuhaf karar: Satın aldığınız arabayı size kiralayacak

Porsche 718 Cayman’ın Haziran ayı fiyat listesini ve özelliklerini merak edenler bu habere dikkat

Üstün yol tutuşu ile Porsche 911 Carrera 4S bayilerde alıcılarını bekliyor

Porsche Panamera'ya Haziran'da ne kadar zam geldi!


Geri Dön