02 / 05 / 2024

Porsche’den tuhaf karar: Satın aldığınız arabayı size kiralayacak

Porsche’den tuhaf karar: Satın aldığınız arabayı size kiralayacak

Porsche 911 S/T sahipleri, aracın tam anlamıyla kendilerinin olmasını bir yıl boyunca beklemek zorunda kalacaklar. İtalyan üretici, bu özel otomobili 12 aylık bir kiralama süreciyle sunacak. İşte detaylar...



Porsche, ünlü 911 S/T modelinin 60. yılını kutlamak için sadece 1963 adet üreteceğini açıkladı ve bu özel spor otomobilin sahibi olmak isteyenler için ilginç bir yaklaşım benimsedi. Porsche, bu sınırlı sayıdaki aracın satışını yapmadan önce bir yıl boyunca kiralama şartı getiriyor.

Porsche 911 S/T satın alanlar, 1 sene boyunca “sahibi” olamayacak!

Porsche, 911 S/T'yi korumak ve spekülatif amaçlarla almak isteyenleri engellemek amacıyla bu adımı attı. Şirket, 911 S/T'nin sadece kiralanarak satılacağını duyurdu ve alıcıların en az bir yıl boyunca kiralama yapmaları gerekecek. Bir yılın sonunda, aracın tamamen satın alınmasına izin verilecek ve sahibi istediği takdirde aracını satabilecek. Porsche, bu kararla 911 S/T'nin spekülasyonlara açık bir şekilde kullanılmasını önlemeyi amaçlıyor.

Porsche 911 ve 718 Başkanı Frank Moser, bu uygulamanın ABD'de araçların mülkiyetini devretmeden önce bir yıl boyunca kiralanmasını gerektirdiğini belirtti. Bu uygulama şu anda sadece 911 S/T modeli için geçerli olup ilk teslimatlar 2024 yılında gerçekleşecek.

911 S/T modeli, Porsche'nin 60. yılını kutlamak için geliştirilen özel bir otomobil olarak 300 bin doların üzerinde bir fiyat etiketine sahip. Ancak bu özel koleksiyon araçlarının açık artırmada milyonlarca dolara satılabileceği de göz önünde bulundurulmalı.

Bu bir yıllık kiralama süreci, otomobilin değerinin spekülatif bir şekilde artmasını geçici olarak engelleyeceğe benziyor. Porsche, bu uygulamanın özel üretim modellerde sıkça görülen yüksek fiyatları azaltmaya yardımcı olacağını umuyor.


PORSCHE HAKKINDA:

Porsche, Almanya merkezli ünlü bir otomobil üreticisidir ve lüks spor otomobilleri, süper spor otomobilleri ve SUV'leri ile tanınır. Porsche, 1931 yılında Ferdinand Porsche tarafından kuruldu ve o günden bu yana otomotiv dünyasında kaliteli, yüksek performanslı ve ikonik araçlar üretmeye devam etmektedir. 

Porsche'nin en ünlü ve tanınmış modeli, 1964 yılında tanıtılan Porsche 911'dir. Porsche 911, dünya genelinde otomobil tutkunları tarafından efsanevi bir spor otomobil olarak kabul edilir. Araç, karakteristik tasarımı, arkadan motorlu yapısı ve yüksek performansı ile ünlüdür. Porsche 911, farklı versiyonları ve güç seçenekleri ile yıllar içinde sürekli olarak geliştirilmiştir.

Porsche'nin diğer popüler modelleri arasında Cayman, Boxster, Panamera, Macan ve Cayenne gibi spor otomobiller ve SUV'ler bulunmaktadır. Her biri markanın kalite, performans ve mühendislik özelliklerini yansıtmaktadır.
 


Geri Dön