01 / 05 / 2024

Elginkan Topluluğu, gayrimenkule giriyor!

Elginkan Topluluğu, gayrimenkule giriyor!

ECA markasıyla tanınan Elginkan Topluluğu, İstanbul'dan taşıdığı tesislerinden boşalan arazilerinde gayrimenkul projeleri yapacak. Topluluk böylece kendi arsalarında kentsel dönüşümü de üstlenmiş olacak. İlk proje Maltepe'de...



ECA markasıyla tanınan Elginkan Topluluğu, İstanbul'dan taşıdığı sanayi arazilerinin yerine gayrimenkul projesi yapacak. İlk proje Maltepe'de hayata geçecek.

 

Pazarda ECA markasıyla bilinen Elginkan Topluluğu gayrimenkul sektörüne de giriyor. Bünyesinde birçok şirketi barındıran topluluk, İstanbul'dan taşıdığı sanayi tesislerinden boşalan arazilerinde gayrimenkul projeleri yapacak. Topluluk böylece kendi arsalarında kentsel dönüşümü de üstlenmiş olacak. 


Elginkan Topluğu şirketlerinden Emas Makine Sanayi AŞ Müdürü Mehmet Özokumuşoğlu, topluluğun taşman sanayi yapüarından dolayı İstanbul'da ellerinde arazüeri olduğunu belirterek "İstanbul'daki tesisleri Manisa'ya taşımayla birlikte İstanbul'da elimizde çok ciddi bir gayrimenkul stoku oluştu. Bunlardan biri de Maltepe'deki arazimiz. 60 dönümlük ve sahile 50 metre mesafedeki arazi bir dönem şirketin satış -pazarlama ve üretim tesislerinin olduğu bir alandı. Buradaki pazarlama departmanını Esentepe'ye taşıdık. Zaten inşaat sektörünün içindeyiz ve Eke İnşaat adıyla inşaat şirketimizde olunca Maltepe'deki arazimizi değerlendirme kararı aldık. Burada gayrimenkul projesi yapacağız" diye konuştu. Konut pazarının artık başta körfez sermeyesi gibi büyük yabancı grupların da ügi gösterdiği bir alana dönüştüğünü anlatan Özokumuşoğlu, "Körfezden gelen talep genellikle orta ve üst seğmende yönelik. Kaliteli ürünleri tercih eden kitlenin oluşması da bizim ürünlerimizle örtüşüyor" dedi.

 

Türkiye'deki her eve mutlaka bir ürünleriyle girdiklerini anlatan Özokumuşoğlu, "Bayi ağıyla tüm Türkiye'de 1800 noktaya ulaşıyoruz. Türkiye'de olmadığımız yer yok. Hem satış noktası hem de servis noktalarıyla varız" dedi. 


Topluluk içinde yapı ve ısı grubunun, cironun önemli bir kısmım sağladığını söyleyeft Özokumuşoğlu, yapı grubunda musluklar armatürler, sanayi tipi vanalar, Serel markasıyla vitrifıye ürünleri, klozetler lavabolar, karolar gibi ürünler ürettiklerini söyledi. Isı tarafında ise merkezi sistem kazanlar, kombiler, termosifon, şofben gibi su ısıtıcıları, radyatörler, güneş enerjisi sistemi gibi hem bireysel hem de endüstriyel kullanıma yönelik geniş bir ürün gurubuna sahip olduklarını belirten Özokumuşoğlu, ECA olarak kombide yerli tek üretici olduklarını, buna rağmen pazar lideri olduklarını söyledi. 


Dünya



Geri Dön