11 / 05 / 2024

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Son dakika... Eurosu olanlar bakmadan geçmeyin 

Elimizdeki euroları bozduralım mı? Son dakika... Eurosu olanlar bakmadan geçmeyin 

Euro/TL'nin haftanın ikinci işlem günü kaç lira olduğu yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından piyasalarda yakından takip ediliyor. Yatırımcılar elimizdeki euroları bozduralım mı? sorusunun yanıtını araştırıyor. Euro olanlar bakmadan geçmeyin.



EUROSU OLANLAR BAKMADAN GEÇMEYİN...

Euro alıp kenrara atan yatırımcılar euro kurunu anlık olarak yurt içi piyasalarda takip ediyor.

Dün euro kuru Euro/TL, alış fiyatı 18,13 TL, satış fiyatı 18,22 TL seviyesinde güne başladı.

Bugün ise euro kuru alış fiyatı 18,27 TL, satış fiyat ise 18,39 TL seviyesinde güne başladı. Euro kuru bugün yükselişe geçti ve yukarı yönlü hareket ediyor.

Euro dolar paritesi bugün 0,988 seviyesinde işlem görüyor.

 Elimizdeki euroları bozduralım mı? Son dakika... Eurosu olanlar bakmadan geçmeyin 

Geçtiğimiz haftalarda Fed'in fazi kararı ve ardından açıklanan TCMB faiz kararının hemen ardından dolar kurunda zirve seviyeler görüldü. Doların yükselişi euro üzerinde baskıya neden oldu ve euro değer kaybetti. Son günlerde dolarda gevşekliğin görülmesi euro ve altın fiyatlarının yükselmesini sağladı.

Avrupa Merkez Bankası bir sonraki faiz kararında da faizleri tekrar yükselteceğinin sinyallerini verdi. Bu durum euro kurunun bir sonraki faiz artırımı kararından sonra yükselmesini sağlayacak.

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyon görünümüne yönelik  risklerin enerji tedarikinde kesintiler olması ihtimali nedeni ile yukarı yönlü olduğunu belirterek, gelecekteki politika kararlarının verilere bağlı olacağını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön