Ekonomi

Elinde dolar olanlar acil baksın! Dolar 20 gün sonra böyle olacak

Dolar/TL kuru son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dolar kurunun kaç lira olacağını merak edenler 20 gün sonrasına odaklandı... Dolar almak isteyenler ve doları olanlar doların ne olacağını merak ediyor

Dolar/TL kuru son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Dolar almak isteyenler ve doları olanlar doların ne olacağını merak ediyor.

Elinde dolar olup bekleyenler 20 gün sonrasına odakladı. Piyasalarda 20 gün sonra kritik gelişme yaşanacak. Dolar/TL kuru pazartesi günü ivme kazanarak yukarı yönlü hareketini hızlandırdı.

 

Dolar endeksi pazartesi günü 100 dolar seviyesini geçerken diğer para birimlerine karşı değer kazandı. Geçtiğimiz haftalarda euro dolar paritesi ise 1 seviyesinin altına geriledi. 

Dün dolara Merkez Bankası tarafından bir hamle geldi. 

Merkez Bankası zorunlu karşılık tebliğini değiştirdi. Dün akşam yapılan değişiklikle beraber bankalar için dövizden TL’ye dönüşümde belli oranı yakalama şartı sadece bireysel hesaplar için değil, tüzel kişi ve şirket hesapları için de geçerli hale geldi.
 

DOLAR KURU 20 GÜN SONRA...

Dolar endeksi bugün diğer para birimleri karşısında değerlenirken 100 doların üzerine yükseldi. 
Euro dolar paritesi ise 1 seviyesinin üzerinde.

Eylül ayında piyasaların gözü FED faiz karalarına çevrildi  21-22 Eylül tarihlerinde  FED faiz kararını açıklayacak. Faiz kararını artırması beklenen FED'in kararı sonrasında dolar kurunun yükselmesi bekleniyor.

 

Fed'in bu ayki toplantısında 75 baz puan faiz artırması olasılığı kuvvetli ekonomik verilerin desteğiyle artarken yatırımcılar bu boyutta bir artırıma artık yüzde 75 olasılığı bekliyor.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester dün, Fed'in enflasyonu hedef seviyeye geri çekmek için faiz oranını önümüzdeki yılın başında yüzde 4'ün üzerine çıkarması ve bir süre yüksek tutması gerektiğini belirtti.

 

Mester'in açıklamaları, önümüzdeki bir iki yıl içinde resesyon görüleceği endişelerinin artacağını gösteriyor.

Peki dolar bugün ne kadar? Dolar bugün kaç TL? Dolar ne kadar oldu? İşte 1 Eylül 2022 dolar kuru...

 

DOLARDA SON DURUM

Dolar kuru haftanın dördüncü işlem gününde yukarı yönlü haret ediyor. Bugün dolar/TL alış fiyatı 18,20 TL, satış fiyatı ise 18,23 TL seviyesinde işlem görüyor.

Dolar kahini Selçuk Geçer büyük krizin için tarih verdi! 'Dolar 60 TL olacak!'

Dolar bugün ne kadar? 31 Ağustos 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Dolarda kaçınılmaz son geliyor! Her dediği tek tek çıkan Selçuk Geçer son dakika uyarısı yaptı! Hemen bakın!