Ekonomi

Elinde dolar olanların nefesi kesildi! Dolar yarın böyle olacak

Dolar kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Dolar için yarın kritik gün ve doların yönü yarın belli olacak.  jpg' alt='Şerife Aydın'/>Dolar kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor

Dolar kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda ekonominin gündemnden hiçdüşmeyen dolar kuru herkes tarafından merak ediliyor. Yatırımcılar dolar bugün düştü mü? Dolar bugün yükseldi mi? Dolar yarın  ne kadar olacak? gibi soruların yanıtlarını her gün araştırıyor.

Yarın dolar için kritik bir gün. Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı yarın açıklanacak. FED şahin tonda yapmış olduğu açıklamardan sonra 75 baz puan artışı yapması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta ABD enflasyon rakamları açıklandı. Rakamların açıklanmasının ardından FED tarafından şahin tonda açıklamalar geldi. Enflasyon düşene kadar faiz artırımlarına devam edeceklerini belirtti. Yarın FED sonrası doların yönü belli olacak. 

DOLAR YARIN BÖYLE OLACAK

Yarın ABD Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Milyonlarca kişi faiz kararını merakla bekliyor. Dolar kuru FED'in faiz kararı sonrasında yükselişe geçmesi bekleniyor. Fed yarın 75 baz puan artışı yapması bekleniyor. Bu artış sonrasında doların yönü yukarı yönlü olacak. 

ELİNDE DOLAR OLANLAR DİKKAT

Dolar kuru bugün ne kadar? Dolar kaç lira? Dolar bugün kaç TL oldu? Dolar yükselecek mi, düşecek mi? soruları yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor.

Dolar kuru son zamanlarda gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı yükselişe geçerken değerlendi. Bu durum karşısında dolar değerine değer kattı. Yarın açıklanması beklenen FED faiz kararı sonrasından doları yönünün yukarı yönlü olması bekleniyor.

Dolar şu dakikalarda alış fiyatı 18,45 TL, satış fiyatı 18,51 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Euro dolar paritesi ise bugün 1,00027 seviyesinde değerleniyor.

BU HAFTA PİYASALARDA 

Dün saat 10:00’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), uluslararası yatırım pozisyonu verileri açıklandı.

Haftanın ilk faiz kararı Çin Merkez Bankası (PBOC) tarafından bugün sabaha karşı 04:15’te gelecek. 

Banka, kurumsal ve hane kredileri için kullanılan bir yıllık kredi ana faiz oranı (LPR) 5 baz puan düşürerek yüzde 3,65 ile rekor düşük seviyeye indirmişti.
 
Bugün saat 10:00’da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yurt dışı üretici fiyatları (YD-ÜFE) verilerini açıklayacak.

Aynı gün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından saat 17:30’da iç ve dış borç istatistikleri açıklanacak.
Çarşamba günü piyasalar için önemli olan FED faiz kararının açıklanması bekleniyor. 

Dolarda olağanüstü durum, itfaiye merpenlerini ve yangın tüplerini hazırlayın! Ateş bu rakamla büyüyecek

Dolar, altın, euro değil! Yatırım yapanlar perperişan, evde bir kenara geçip hıçkıra hıçkıra ağlıyorlar! Sakın...

Elinde dolar olanlar dikkat! Dolar düşecek mi, yükselecek mi?