Ekonomi

Elinde doları olanlar hemen bu rakamlara bakın! Tahminleri tutan Selçuk Geçer doların ulaşacağı rakamı şimdi açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, doların yıl sonunda ulaşacağı rakamı şimdi duyurdu. Tahminleri tutan Selçuk Geçer'in açıklaması duyanları şok etti. Dolarda ok yaydan çıktı! Peki dolar kaç liraya ulaşacak? İşte Selçuk Geçer'in o çarpıcı açıklamaları... ABD'de yarın açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi öncesi enflasyon endişesi ve güvenli liman olarak yükselen dolar talebinin ardından rekorunu sürdüren dolar endeksi de 108,4 ile son 20 yılın zirvesine yakın durumda

Dolar/TL bugüne yükselişle başladı ve günün ilerleyen saatlerinde 17 lira 39 kuruş seviyesine kadar yükseldi. ABD'de yarın açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi öncesi enflasyon endişesi ve güvenli liman olarak yükselen dolar talebinin ardından rekorunu sürdüren dolar endeksi de 108,4 ile son 20 yılın zirvesine yakın durumda. 

 

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda 17 Türk Lirası'na ulaşılmasından sonra, doların yeni hedefiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Selçuk Geçer, gelecek süreçte dolarda neler olacağıyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı ve bu yılın sonunda doların ulaşacağı rakamı açıkladı.

Yatırımcılar ve piyasalar dolar ve altındaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Milyonlarca yatırımcı, doların yükselip yükselmeyeceğini, dolar/TL'nin nasıl hareket edeceğini merak ediyor. 

Peki dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolar yıl sonunda kaç lira oalcak? Dolar ne kadar yükselecek? İşte Ekonomist Selçuk Geçer'in dolara ilişkin dikkat çeken o açıklamaları...

Ekonomist Selçuk Geçer dolar tahminini güncellediğini belirterek, gelecek süreçte dolarla ilgili yaşanabilecekleri anlattı. Dolar tahminleri bir bir çıkan Selçuk Geçer'in açıklamaları herkesin dikkatini çekti. 

Selçuk Geçer, "Eylül ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz indirimi kararı aldığını açıkladı. 2021 yılın eylül ayında merkezin faizi 19 puandı. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayında toplam 500 baz puan indirim yapan Merkez Banası Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayında faizi sabit tuttu. Mayıs ayında da Merkez Bankası faizi sabit bıraktığını açıkladı" dedi ve enflasyona endeksli tahvil ya da süper Bono çıkarılacak açıklamaları sonrasında iktidarın Kur Korumalı Mevduat uygulamasından istediği verimi alamamasıyla doların ateşinin yeniden yükseldiğinin altını çizdi. 

Medyatava'da yer alan habere göre; 15 gün önce 14,50 TL bandında seyreden doların kısa sürede 16,50 TL'ye ulaştığının altını çizen Selçuk Geçer, doların daha sonra 18 lirayı aştığına, 21 Aralık tarihinden sonra düşüşe geçen doların şu anda 17,30 TL seviyelerinde olduğuna dikkat çekti.

DOLARDA OK YAYDAN ÇIKTI 

Doların yeni zirvesi için rakam veren Selçuk Geçer, yatırımcıları heyecanlandırdı. Doların artık tutulamadığına vurgu yapan Geçer, "Dolar 17 lirayı gördükten sonra 19 lira olana kadar yükselmeye devam edecek" ifadelerini kullandı ve sonra müdahele gelebileceğine fakat artık okun yaydan çıktığına dikkat çekti. 

Amerika on yıllıkların seviyesine ilişkin de son dakika açıklamalarında bulunan Selçuk Geçer, "On yıllıklar 3,30'lar seviyesinde. En yüksek seviyeler. Dolar endeski 105'in kıyısında. Sona 110'u görecek" diye konuştu ve bunun çok yüksek olduğuna, Euro/Dolar paritesinin Dolar/Euro paritesine dönüşeceğine dikkat çekti. 

Euro'nun daha değerli olacağının altını çizen ekonomist Geçer,  "Tüm paralar değer kaybedecek. 2018 yılından beri teknik tamamen devreden çıktı. Dolar endeks, 105'e geldiyse buralardan uzak duracaksın" derken, Türkiye'nin daha kırılgan bir ülke olduğunu da vurguladı. 

Doların 20 TL'yi de geçeceğinin altını çizen Selçuk Geçer, 25 liraya ulaşacağını belirterek, "Cari açık bu durumdaysa yıl sonunda 26-30 liralık dolar kuru göreceğiz" şeklinde konuştu. 

Tahminleri bir bir tutan İslam Memiş resmen açıkladı! Dolar, Eylül'de bu rakamı görecek! İşte duyanı şok eden o rakam! 

1 gram bile altını olanlar hemen baksın! Altın fiyatları düştü mü, yükseldi mi? Güncel altın fiyatları 12 Temmuz 2022!

Son dakika dolar kaç TL oldu? 1 dolar ne kadar?  Dolar düştü mü? İşte 12 Temmuz 2022 dolar kuru..