05 / 05 / 2024

Elinde Türk Lirası olanlar altın mı alalım dolar mı diye sordu! Piyasa Kahini İslam Memiş’ten çok konuşulacak yanıt

Elinde Türk Lirası olanlar altın mı alalım dolar mı diye sordu! Piyasa Kahini İslam Memiş’ten çok konuşulacak yanıt

Altın ve dolar tahminleriyle sık sık ekranlara çıkan İslam Memiş, son yayında takipçilerinden gelen, “Elinde Türk Lirası olanlar altın mı yoksa dolar mı almalı” sorusunda dikkat çeken bir yanıt verdi.



EĞER MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİRSE

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası yarın faizi indirmesi halinde gram altın fiyatında yukarıda, doların ise 17.50 ve 17.80 lira direnç seviyelerinin var olduğunu belirtti. Memiş, Merkez Bankası’nın faizi pas geçeceğini düşünüyor.  

MERKEZ BANKASI PAS GEÇERSE

Ünlü ekonomist, TCMB’nin faizi pas geçmesi halinde 17,10 liranın destek seviyesi olmaya devam edeceğini ileri sürdü.

ALTIN MI ALALIM YOKSA DOLAR MI

Takipçilerinden gelen “Elinde Türk Lirası olan yatırımcılar altın mı yoksa dolar mı almalı” sorusuna ise İslam Memiş “bekleyin” dedi.

DOLAR ALMAYI UYGUN GÖRMÜYORUM

“Elinde TL olsaydı; dolar almayı, altın veya gümüş almayı tercih etmezdim” diyen ünlü analist,  “ama uzun vadeli bir yatırımcı olarak kendinizi görüyorsanız gümüş fiyatı şuan uygun fiyatlama içerisinde… Uzun vadeli baktığımız zaman gram altında aynı şekilde. ama TL tarafında dolar almayı uygun görmüyorum” ifadelerini kullandı. 

DOLARDA 17,50 VE 17,80 RİSK 

Memiş dolarda 17 lira üstündeki seviyelere sıcak bakmadığını söyledi. “16.75 lira seviyesini görmek lazım. Soğukkanlı olmak gerekiyor” diyen Memiş, “12 lira seviyesinden gelmiş olduğumuz nokta 17,35 lira seviyesi. Yukarıda 17,50 ve 17,80 risk olarak durmaya devam ediyor ama bu fiyatların sert bir şekilde geriye gelmeyeceği anlamı taşımıyor” değerlendirmesini yaptı.

Elinde Türk Lirası olanlar altın mı alalım dolar mı diye sordu! Piyasa Kahini İslam Memiş’ten çok konuşulacak yanıt

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Haziran 2022 tarihinde saat 00:22’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,34 Türk Lirası, euro 18,33 Türk Lirası, altının gramı ise 1.024 Türk Lirası değerinde.

İktidar cephesinden üst düzey yetkili isim asgari ücrete temmuz ayında ne kadar zam yapılacağını canlı yayında açıkladı

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer doların 25 lirayı göreceği tarihi açıkladı! Dolar alacaklar dikkat

Avrupa’daki o ülkede 100 bin lira maaşı duyan başvuruya koştu! İşte aranan meslek grupları ve şartlar

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön