28 / 04 / 2024

ELODER üyeleri lojistik köy projesinin tamamlanmasını bekliyor!

ELODER üyeleri lojistik köy projesinin tamamlanmasını bekliyor!

Ege Lojistik Derneği üyeleri lojistik köy projesinin tamamlanmasını bekliyor. ELODER Yönetim Kurulu Başkanı Doğrucu, İzmir ve Ege bölgesindeki lojistik aktivitelere canlılık kazandıracak olan projenin sessizliğe büründuğünü söyledi.



ELODER tarafından düzenlenen Körfez Lojistik Buluşmalarının 6'ncısı  İzmir  Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlendi. Lojistik Köy projesinin planlamasının bölgenin ihtiyaçları göz önüne getirilerek hazırlanması gerektiğini ifade eden ELODER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Doğrucu, "Şu anda 1000 dönüm olarak planlanan projenin en az 3000 dönüm olarak planlanması bunun için gerekiyorsa imar planlarının düzenlenmesi gerekiyor. 


Gerçek bir lojistik köy olarak projenin ileriki yıllarda büyümesine yönelik makro plan ve arkasından aşama aşama geçişlerin sağlanmasının öngörüldüğü kapasite artış geçişleri düzenlenmeli. Proje kendi içinde lojistik uzmanlaşmalara yer vermeli. Lojistik Köy projesinin lojistik firmalara kendini yenileme imkanı vereceğini ve bölgemizdeki yüksek olan işsizlik oranını düşüreceğini bir gerçek. Bu yüzden yetkililerden projenin bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

KAYITLAR, PROSEDÜRLER... 

Gıda nakliyesi ile iştigal eden lojistik firmalarının Sağlık Bakanlığı ile Gıda Bakanlığı'na kayıt yaptırmaları gerektiğini anlatan Havi Lojistik İş Geliştirme Direktörü Derman Aydoğan, "Yasaya göre gıda güvenilirlik sistemi prosedürleri ile güncel kayıtlan, cihaz kalibrasyon ölçüm ve izlenebilirlik kayıtlarının olması gerekiyor" dedi. 


Kanunlar güzel ama UYGULANMIYOR!

Derman Aydoğan, "Trafikte domates taşıyan bir kamyon trafik durdurulup yol boyunca ısı derece kaydını, soğutucu kalibrasyon kaydını sormalı. Çok güzel kanunlarımız var ama uygulanmıyor. Gıda taşıyanları kimse denetlemiyor. Sonuçta bizim 100 lira teklif verdiğimiz yere 30 lira fiyat verebiliyorlar. 

Devletin hemen hemen her kritik noktada kantar ağırlık ve maliye kontrolü var. Oraya bir kişi daha konsa elinde bu dereceyle bu kayıtları ölçerse sorun ortadan kalkacak" dedi.


Akşam Ege 


Geri Dön