05 / 05 / 2024

Elon Musk'tan Bitcoin hamlesi! Tüm yatırımcılar bu kararı konuşuyor!

Elon Musk'tan Bitcoin hamlesi! Tüm yatırımcılar bu kararı konuşuyor!

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketinin 2. çeyrek raporunda Bitcoin varlıklarının yüzde 75'inin satıldığı açıklandı. Peki Musk bu satışı neden yaptı? İşte cevabı...



TESLA, BITCOIN VARLIKLARININ YÜZDE 75'İNİ SATTI

Tesla, yayınladığı kazanç raporunda, 936 milyon dolarlık Bitcoin satışı yapıldığını açıkladı. Bu durum, şirketin, elinde bulunan Bitcoin'lerinin yüzde 75'ini sattığı anlamına geliyor. Söz konusu açıklamada, Tesla'nın sadece 218 milyon dolarlık dijital varlığa sahip olduğu bilgisi yer alıyor.

Tesla'nın kazanç çağrısı sırasında CEO Elon Musk, şirketin "Çin'deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) kilitlenmelerinin belirsizliği göz önüne alındığında" nakit pozisyonunu en üst düzeye çıkarmak için Bitcoin'in çoğunu sattığını söyledi.

Bununla beraber Musk, Tesla'nın gelecekte Bitcoin artırmaya açık olduğunu ve bu hamlenin Bitcoin hakkında bir karar olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti. Elon Musk ayrıca Tesla'nın dogecoin'lerinin de hiçbirini satmadığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön