05 / 05 / 2024

Elon Musk'tan Bitcoin hamlesi! Tüm yatırımcılar bu kararı konuşuyor!

Elon Musk'tan Bitcoin hamlesi! Tüm yatırımcılar bu kararı konuşuyor!

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketinin 2. çeyrek raporunda Bitcoin varlıklarının yüzde 75'inin satıldığı açıklandı. Peki Musk bu satışı neden yaptı? İşte cevabı...



BOĞA SEZONU NEDİR, BOĞA PİYASASI NASIL ANLAŞILIR?

Boğa piyasası, boğa koşusu ya da boğa sezonu olarak da bilinen ve yatırımcıların en fazla satın alma yaptıkları dönemdir. Yatırımcıların alımlarının yükseldiği ve talebin arza göre daha fazla olduğu döneme boğa sezonu denir. Bu dönemde talep, arzdan daha ağır basar ve piyasaya güven de oldukça yüksektir. Eğer belirli bir pazarda fiyat hızla yukarı doğru gidiyor ise bu durum boğa sezonunun başladığını gösterir.

Fiyatların zamanla daha da artacağını düşünen yatırımcılar bu dönemi ¨boğa¨ olarak adlandırır. Yatırımcı güveni arttığında olumlu bir döngü oluşur ve bu döngü de daha fazla yatırım çeker. Bu durumda fiyatlar da daha çok yükselir. Bu durum büyük yatırımcıların aldıklarını satmasıyla birlikte sona ermeye başlar. Boğa piyasasının bitişini ise fiyatlardaki ani düşüşlerden veya ani dalgalanmalardan anlamak mümkündür.

Elon Musk Twitter ile mahkemelik oluyor! Dünyanın en zengin insanı öyle bir şey yaptı ki

Elon Musk'tan şaşırtan karar! Feshetti

Elon Musk kaybetti! Artık ilk sırada değil…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön