28 / 04 / 2024

Elon Musk'tan 'Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurma' hedefi!

Elon Musk'tan 'Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurma' hedefi!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Muski 2026 yılına kadar Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurmayı hedefliyor. 



Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, 2020 Mars Topluluğu Sanal Konvansiyonu'nda yaptığı açıklamada, muhtemel bir 3. Dünya Savaşı'ndan önce Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir yaratma hedefi olduğunu belirtti.
'Sadece birkaç kişi veya bir üs değil'

Sputniknews'te yer alan habere göre; Musk, yaptığı açıklamada "Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir yaratmayı hedeflemenin yararlı olacağını düşünüyorum. Bu hedef olmalı; sadece birkaç kişi veya bir üs değil, kendi kendini idame ettiren bir şehir" dedi.  

Diğer yandan nükleer bir yıkım dahil herhangi bir sebeple Dünya'dan tedariğin gelmemesi halinde Mars kolonisinin yok olup olmayacağını test etmenin önemli olduğunu belirten Musk, "3. Dünya Savaşı'ndan önce ya da sonra Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir yaratabilecek miyiz? Umarım 3. Dünya Savaşı asla çıkmaz, ancak sonra bunu gerçekleştirme olasılığı düşük" dedi.

Elon Musk tan Mars ta kendi kendine yeten bir şehir kurma hedefi!

Musk, "Bu şehri muhtemel bir 3. Dünya Savaşı'ndan önce kendi kendine yetecek şekilde ayakta tutmaya çalışmalıyız" şeklinde konuştu. 

'Şu anda biraz cılız görünüyoruz' 

Ayrıca insanlığın karşılaşacağı; büyük bir savaş, büyük bir yanardağ patlaması, meteor çarpması ya da kendi kendini yok etme gibi ihtimallerin bulunduğu söyleyen  Musk, "Açıkçası, medeniyet mevcut durumda çok güçlü görünmüyor, biliyorsunuz, şu anda biraz cılız görünüyoruz" yorumunda bulundu.

Kendi kendine yetmediği sürece Mars'ın bir kaçış seçeneği olamayacağını vurgulayan milyarder, bunun da muhtemelen kendi yaşam süresi içerisinde gerçekleşmeyeceğini kaydetti.

"Yakında öleceğiniz başka bir yere taşınıyorsanız, bir cankurtaran botuna sahip olmak anlamsızdır. Bu sayılmaz" diyen Musk, şunları ekledi: 

"Bu gerçekten bir bütün olarak medeniyet için varoluşsal riski en aza indirmek ve uzay yolculuğu yapan bir medeniyet ve birden fazla gezegende yaşayan bir tür olduğumuz bir geleceğe sahip olmakla ilgili."

Elon Musk, Mars'ın kolonileştirilmesi adına tüm mülklerini satacak!


Geri Dön