06 / 05 / 2024

Elsan Elektrik Yatağan Santrali'ne 1.1 milyar dolar teklif verdi!

Elsan Elektrik Yatağan Santrali'ne 1.1 milyar dolar teklif verdi!

Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesininin pazarlık görüşmesi yapıldı. Yatağan Termik Santrali'nin ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 91 milyon dolar ile Elsan Elektrik verdi



Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi yapıldı. En yüksek teklifi 1,091 milyar dolar ile Elsan Elektrik yerdi. İhaleye Limak İnşaat, Elsan Elektrik, IC İçtaş, Alsim Alarko, Konya Şeker, Çelikler Taahhüt İnşaat olmak üzere 6 şirket katıldı. Kapalı zarfla ilk teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif 5(X) milyon dolar oldu. Altlından elemeli turlara geçildi. İlk turda IC İÇTAŞ elenirken, en yüksek teklif 799 milyon dolar olarak gerçekleşti. İkinci elemeli turda fiyat 928 milyon dolara yükseldi. Ancak bu turda en düşük teklifi veren iki katılımcı olduğu için eleme yapılmadı. 


Tekrarı yapılan ikinci tur sonucunda Limak İnşaat elendi. Fiyat 982 milyon dolara çıktı. 

Üçüncü elemeli turda ihaleye veda eden şirket Çelikler Taahhüt İnşaat oldu. Ardından 3 şirketle açık artırmaya geçildi. Açılış fiyatı olarak 1,082 milyar dolar belirlendi. İlk turda Konya Şeker mola istedi ve ihaleden çekildi. Kalan iki şirketin kısa süren mücadelesinin ardından ipi göğüsleyen Elsan Elektrik oldu. İhalenin ardından açıklama yapan Elsan Elektrik Proje Finansman Müdürü Özgür Erol, finansmanla ilgili bir sıkıntıları olmadığını açıkladı.


Anayurt 


Geri Dön