27 / 04 / 2024

Elzem Sül: İzmir'e yatırımcılar girmeye cesaret edemiyor!

Elzem Sül: İzmir'e yatırımcılar girmeye cesaret edemiyor!

Folkart Yapı Satış ve Pazarlama Müdürü Elzem Sül, Emlakkulisi.com Sektör Buluşmaları toplantısında, İzmir konut piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu...




Folkart Yapı Satış ve Pazarlama Müdürü Elzem Sül, Emlakkulisi.com Sektör Buluşmaları toplantısında,  İzmir  konut piyasasına ilişkin değerlendirme yaptı.


Orta segmente hitap eden projelerin İzmir'de daha hızlı satıldığını söyleyen Folkart Yapı Satış ve Pazarlama Müdürü Elzem Sül, İzmir'de arz fazlasından söz edilemeyeceğini ve bir kriz havasının olmadığını dile getirdi.



Folkart Yapı Satış ve Pazarlama Müdürü Elzem Sül'ün konuşması şu şekilde; 


"7 yıl Soyak'ta çalıştım İstanbul ve  İzmir  projelerinde. 7 yılda Folkart'ta satış koordinatörüydüm. Artık serbest danışmanlık yapıyorum aynı zamanda Folkat'ta çalışıyorum. Ben İzmir gözüyle anlatayım. Biz Soyak Mavişehir'i 2.06 faiz oranlarıyla satmıştık. 1 haftada 750 tane konut satılmıştı. O dönemlerle bu dönemler tabiki bir değil ama öyle dönemler zaten olmayacak. Bundan sonra hep böyle gidecek. Şuanda ki sıkıntının temel sebebi aşırı konut olmasıdır. Acıbadem'de arabayla caddeye girilmiyor. Yinede iyimserim. İzmir'de kriz havası yok. Referandum diyen kişi sayısı çok az. Folkart olarak bizim yaptığımız projeler iyi satılıyor. Projemiz Ağustos'ta teslim edilecek olmasına rağmen 2 aydır stokları tükendi. Çeşme ağır gidiyor. Çünkü orada arsa fiyatları ve projelerin fiyatları yüksek. Konut arzı çok. O yüzden sıkışıklık var. İnsanlarda bir bıkkınlık dönemi oldu. Ama yinede bende umutluyum. İzmir'de arz fazlasından söz edemeyiz. Şuan da yok. İzmir'e yatırımcılar girmeye cesaret edemiyor. İzmir'in zengini bile orta bir proje alır. İzmir'de insanların çoğu kira geliriyle geçinir. Kiranın kolay verileceği orta segmente hitap eden projeler İzmir'de daha hızlı satılıyor. İstanbul'un 8 bini oranın 4 bin veya 4 bin 500'üne tekabül ediyor. "






Geri Dön