02 / 05 / 2024

Emek Sineması inşaatında son durum!

Emek Sineması inşaatında son durum!

Emek Sineması yıkımına ilişkin, İstanbul 9. İdare Bölge Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mimarlar Odası Emek Sineması inşaatı durdurma kararını basın toplantısıyla duyurdu...



Emek Sineması yıkımına ilişkin, İstanbul 9. İdare Bölge Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mimarlar Odası kararı basın toplantısıyla duyurdu. Oda Genel Sekreteri Mücella Yapıcı tarafından okunan basın açıklamasında kararın, Emek Sineması’nda kamu yararı ve hukukun gözetilmediği gerekçesiyle alındığı vurgulandı. Proje hakkında 9. İstanbul İdare Mahkemesi, tarafından 2010’da verilen yürütmeyi durdurma kararı yine aynı mahkeme tarafından 16 Kasım 2011’de kaldırılmıştı.


Bunun üzerine Beyoğlu Belediyesi 13 Şubat 2013’te yargı süreci devam ederken, projeye yapı ruhsatı verdi. Bu gelişmelerden sonra Mayıs 2013’te Emek Sineması yıkıldı. Bu karardan sonra inşaat ikinci kez mahkeme tarafından durdurulmuş oldu. Ayrıca Danıştay, daha önce İçişleri Bakanlığı’nın izin vermediği kamu görevlileri hakkındaki “soruşturma” kararını çıkararak sorumluların yargılanmasının önünü de açtı. Bu karara göre Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanısıra yetkililer Barış Çelikkan, Mehmet Ali Kaplan ve İlhan Turan hakkında “İnşaatı kontrol etmemek, tarih ve kültür varlıklarını hasar görmesine neden olmaktan” soruşturma açılabilecek.


İNŞAATIN DEVAM ETMESİ SUÇ KAPSAMINA GİRER

Basın açıklamasında konuşan Avukat Can Atalay da bu dört kişi hakkında dava açılabileceğini ve ceza alabileceklerini de sözlerine ekledi. Atalay, inşaatın devam etmesinin, bu durumda suç kapsamına girdiğini belirtti. Basın açıklamasında, 17 Ocak Cumartesi 17:00’de Emek Sineması önünde yapılacak eyleme de çağrıda bulunuldu.


SUZAN DEMİR

Genç kuşak sanatçıların gözünden gravür desenleri

EPSON MFP imageHarmony Sanat Galerisi, 15- 31 Ocak tarihleri arasında genç kuşak sanatçıların gravür baskılarından derlenen bir seçkiye evsahipliği yapıyor. Sergide yer alan çalışmalar, hâlen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini sürdüren öğrencilerin son birkaç yılda ürettikleri gravür baskılardan oluşuyor. Sergide 25 sanatçıya ait Kurukazı, Asitli kazı, Aquatente, Ahşap baskı ve Linol baskı gibi farklı tekniklerde üretilmiş 50 adetten fazla çalışması yer alıyor.


Taraf


Geri Dön