28 / 04 / 2024

Emekli bayram ikramiyesinde hesaplar tutmadı! Müjde verilecek derken bayramın tadı kaçabilir

Emekli bayram ikramiyesinde hesaplar tutmadı! Müjde verilecek derken bayramın tadı kaçabilir

Emeklilere bayram ikramiyesi zammı tam bir muammaya dönüştü. Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere ödenen bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı merakla beklenirken kamuoyundan peş peşe 'zam' çağrıları gelmeye devam ediyor.



EMEKLİ MÜJDE BEKLİYOR  Ankara  SESSİZ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere verilen bin 100 liralık bayram ikramiyesinin değerinin enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında azaldığını belirterek milyonlarca emeklinin bayram müjdesi beklediğini söyledi. Ergün, "Bugün geldiğimiz noktada, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında 1100 liralık bayram ikramiyesinin değeri azalmıştır. TÜED olarak, ikramiye rakamının en düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 liraya yükseltilmesini istiyoruz" açıklaması yaptı. Emekliler 2 bin 500 lira emekli bayram ikramiyesi beklerken Ankara konuyla ilgili sessizliğini sürdürüyor. Ekonomik kriz açıklaması yapan Ankara, emeklilere verilecek olası bayram ikramiyesinin bütçeye getireceği yükü hesaplayıp gerekli ödeneği nereden bulacağını araştırırken emekliye herhangi bir zam gelmeme ihtimali de bulunuyor. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, geçtiğimiz günlerde emeklilere bayram ikramiyesiyle ilgili çalışma yapılacağını Ramazan'ın bitimine henüz vakit olduğunu söyleyerek emeklilere umut dağıtmıştı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön