30 / 04 / 2024

Emekli çiftçilere müjde! 5000 TL ikramiyede son dakika gelişmesi!

Emekli çiftçilere müjde! 5000 TL ikramiyede son dakika gelişmesi!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılına özel emeklilere 5 bin TL ikramiye verildi. Ancak ÇKS Sistemi'ne kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kaldı. Bu kapsamda son dakika gelişmesi yaşandı...



Cumhuriyet Bayramı 5 bin TL emekli ikramiyesi geçtiğimiz günlerde 12,2 aşkın emeklinin hesabına yatırıldı. Bu noktada 60 milyar TL'nin üzerinde ödeme gerçekleştirildi. 

Son dakika aktarılan detaylara göre, öte yandan emekli ikramiyesi için yeni bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 bin lira emekli ikramiyesi ödemesi alamayan çiftçiler için devreye girdi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 bin lira ödemeden yararlanamayan çiftçiler için Erdoğan harekete geçti.  Bilindiği üzere emekli ikramiyesi ödemesi hesaplara yattı. Milyonlarca emekliyi kısa sürelide olsa rahatlatan emekli ikramiyesi düzenlemesinde yeni bir gelişme yaşandı.

Emekli çiftçilere müjde! 5000 TL ikramiyede son dakika gelişmesi!

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYESİ HESAPLARA YATTI

Cumhuriyet ikramiyesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışmayan emeklilere 5000 TL ikramiyesi ödeme yapıldı. SGK tarafından Kasım ayının 15'inden önce 12,2 milyon emekliye 61 milyar Türk Lirası ödeme yaptı. Düzenlemeden dul ve yetimler de hisseleri oranında yararlandı. 

Son dakika haberine göre, 5 bin TL emekli ikramiyesi için yeni bir gelişme yaşandı. Emeklilere 5 bin TL'lik ikramiye verilmesi uygulamasında çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı.

Bununla birlikte ÇKS Sistemi'ne kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kalmış ve 5 bin lira emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı.

Yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi de bu uygulamadan faydalanamadı. Emekli çiftçiler AK Partili milletvekillerine sitemlerini belirterek, "Biz seneler önce ÇKS sistemine kayıt yaptırmıştık. Hâlâ bunun devam ettiğini bile bilmiyoruz. Yıllardır çalışmıyoruz" dediler.

Emekli çiftçilere müjde! 5000 TL ikramiyede son dakika gelişmesi!

ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ

AK Parti grubu ve parti yönetimi, vatandaştan gelen bu talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. ÇKS sistemine kayıtlı emekli çiftçiler ile ilgili bir düzenleme yapılmasının doğru olacağını dile getirildi.

Karadeniz gezisi sırasında çay üreticileri de ikramiyeden faydalanamadıklarını, bununla ilgili bir düzenleme yapılmasına dair beklentilerini Erdoğan'a iletmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlar ile problemin çözümü için konuşacağını, buna bakmalarını isteyeceğini belirtti.

Milli Emlak Bursa'daki arsa ve arazileri 8 taksitle satıyor! Satış gününü kaçırmayın! 

Yeni Zelanda'da konut piyasası canlanacak!

Bir haftada 3 istinat duvarı çöktü! Uzman isim uyardı! Eski istinat duvarlarını gözlem altına almalıyız


Geri Dön