28 / 07 / 2024

Emekli ikramiyeleri arttı mı? 2023 emekli bayram ikramiyeleri ne kadar oldu?

Emekli ikramiyeleri arttı mı? 2023 emekli bayram ikramiyeleri ne kadar oldu?

Asgari ücret 2023 yılı için belirlendi. Daha sonrasında da memur ve emekli zam oranları netliğe kavuştu. Şimdi ise emekli ikramiyeleri gündemde yer alıyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Yeni emekli ve memur maaşlarının belli olmasından sonra bayram ikramiyesi konusunu da emekliler gündeme getirdi. Maaşlara yapılan yüzde 30'luk zam oranından sonra emekli ikramiyesinde de artış beklentisi meydana geldi. Emekli vatandaşlar, yılda iki kez maaşlarına ek olarak ikramiye alıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yılın belli dönemlerde verilen ikramiyelerin bu sene de ne kadar olacağına dair açıklamalar merakla bekleniyor. Mevcut uygulama ile geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez 1.100 TL emekli ikramiyesi ödemesi yapılmıştı.

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLDU?

Asgari ücrete gelen zamdan sonra emekli bayram ikramiyeleri de araştırılmaya başlandı. Bayram ikramiyesine zam yapılmasına yönelik talepler ve beklentiler bulunuyor ancak henüz bu konuya dair resmi bir açıklama yapılmadı.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK 2023?

Memur ve emekli maaşı zam oranlarının belli oldu. Emekli ve memurlar zam farklarının hesaplara ne zaman yatacağını sorguluyor. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak 2023 tarihinde alacakları düşünülüyor.

EMEKLİ MEMUR MAAŞLARI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI

Önceden 9 bin 105 TL olan maaş, Zamlı hali ile 11 bin 836 TL oldu.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİSİ AYLIĞI

Önceden 6 bin 78 TL olan maaş, Zamlı maaş: 7 bin 901 TL oldu.

EN DÜŞÜK SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIĞI

SSK 2000 sonrası şu anda 3 bin 500 TL alıyorken, Zamlı maaş haliyle 5 bin 500 TL oldu.

SSK 2000 öncesi şu anki maaş: 4 bin 867 TL iken, Zamlı maaş: 6 bin 327 TL oldu.

Bağ-Kur tarım şu anki maaş: 3 bin 500 TL iken, Zamlı maaş: 5 bin 500 TL oldu.

Bağ-Kur esnaf şu anda 4 bin 196 TL alıyorken, Zamlı maaş ile 5 bin 500 TL oldu.

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kontratsız kiracı oturtmanın cezası nedir?

Güncel elektrik faturası nasıl öğrenilir? Kaç fatura ödenmezse elektrik kesilir 2023?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön