03 / 05 / 2024

Emekli ikramiyesi 1545 lira mı olacak?

Emekli ikramiyesi 1545 lira mı olacak?

Emekli maaşlarına ne kadar zam geleceği milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Geçtiğimiz senelerde bayram öncesinde 1.000'er lira ikramiye alan emekliler, gözünü bu yıla çevirdi...



Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Milyonlarca vatandaş bayram öncesi verilecek olan ikramiyeleri merak ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; Bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağı araştırılıyor. 

Büyük bir heyecanla beklenen bayram ikramiyesi ödemeleri yaklaştı. Başta emekliler olmak üzere yaklaşık 13 milyon kişi Ramazan Bayramı ikramiyesi alabilecek. Zamın ne kadar yapılacağıyla ilgili henüz netlik kazanmasa da ekonomi uzmanlarının görüşleriyle çeşitli senaryolar ortaya çıkarıyor.

Emekli ikramiyesi 1545 lira mı olacak?

EMEKLİ İKRAMİYELERİNE ZAM VAR MI?

Ramazan Bayramı'nın birinci günü bu yıl 13 Mayıs'a denk geliyor. SGK tarafından aktarılan bilgilere göre, emeklilerin ikramiyelerinin bayramdan bir hafta önce hesaplara aktarılması için bakanlığın çalışmaları hızlandı.

SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerinin ikramiyelerinin aynı gün ödenmesi ya da bir kaç güne yayılarak ödemelerin bayramın öncesinde hesaplarda olması beklentiler arasında.

Emekli ikramiyesi 1545 lira mı olacak?

2018 yılında emekilere verilen emekli ikramiyesi 1000 TL olarak 3 dönemde hesaplara yatırılıyor. Emekli ikramiyelerinde ise zam yapılıp yapılmayacağı ise henüz açıklanmıyor.

2018'de gerçekleşen düzenlemelerle beraber emeklilere yılda iki kez, Bayram öncesi de biner liralık ikramiye veriliyordu. Bununla birlikte emekli olan bireylere bu yıl kadar, senede iki bin lira ikramiye ödeniyor. Bu yıl da emekliler, dul ve yetim aylığı alanlara bayram ödemesi yapılacak. 

Emekli ikramiyesi 1545 lira mı olacak?

Binlerce kişinin araştırdığı diğer bir soru ise ''iki maaşa ikramiye var mı?'' sorusu oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ve yaşlılık aylığı gibiler bayram ikramiyesi alabilecek.

Birden çok dosyadan gelir veya aylık alanlar ise en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden ikramiye alacak. Örneğin, emekli aylığıyla beraber hayatını kaybeden eşinden kaynaklı ölüm aylığı da alan bir emekli, en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden bayram ikramiyesini alabilme fırsatı yakalayacak. Özetleyecek olursak çift emekli maaşı alana çift ikramiye verilmeyecek.

Emekli ikramiyesinde önemli gelişme!

8 soruda emekli ikramiyelerinin ABC'si!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön