05 / 05 / 2024

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu! Memura 8 bin emekliye 5 bin lira

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu! Memura 8 bin emekliye 5 bin lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Temmuz ayında emekli ve memurlara yapacağı zam için krtik götserge olan enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK enflasyon oranını yüzde 69,97 olarak açıkladı. Bu rakam maaş zamları için belirleyici olacak.



 Emekli ikramiyesi ve maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu! Memura 8 bin emekliye 5 bin lira

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 8 BİN 436 LİRA

Memur ve memur emeklileri yılda iki defa maaş, aylıklarını zamlı alıyor. Zam oranları toplu sözleşmeye göre belirleniyor, geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa maaş, aylık zammına yansıyor. Memur ve memur emeklisi Temmuz'da yüzde 7 sözleşme zammı alacak. Dört aylık enflasyon baz alındığında memur ve emeklileri için şimdiden yüzde 24.71'lik enflasyon farkı imkanı doğdu. Dört aylık verilere göre memur ve emeklilerinin zam oranı da 7+24.71 olarak gerçekleşti. Yüzde 31.71'lik artışa Mayıs, Haziran enflasyonu da eklenecek.  Dört aylık enflasyona göre en düşük memur maaşı 6 bin 429 liradan 8 bin 436 liraya, en düşük memur emekli aylığı da 4 bin 290 liradan 5 bin 624 liraya çıkacak.

SSK, BAĞ-KUR EMEKLİSİNE YÜZDE 31.71 ZAM

SSK, Bağ-Kur emeklileri de aylıklarına 6 aylık enflasyon kadar zam alıyor. Dört ay itibariyle bu rakam şimdiden yüzde 31.71'i buldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön