03 / 10 / 2024

Emekli maaşı almak için bakın neler yaptılar! Duyanın ağzı açık kalacak!

Emekli maaşı almak için bakın neler yaptılar! Duyanın ağzı açık kalacak!

Emekli maaşı almak amacıyla 4 bini aşkın kişi, sahte boşanma yoluna gitti. Denetimlerden sonra kâğıt üzerinde boşananların maaşları kesildi. Tüm ödemeler ise tahsil edilmeye başlandı.




Bu çerçevede, sosyal güvenlik denetmenleri de 2022’de 152 bin 596 işyerinde denetim yaptı. Yapılan bu denetimlerde sigortasız olarak 52 bin 642 işçi çalıştıran bin 251 kayıt dışı işletmeyi tespit etti. 2 bin 513 sahte işyeri ve 124 bin 373 sahte sigortalı belirlendi. Gerçekleştirilen denetimler neticesinde 3 milyar liralık kamu zararının önlendiği öğrenildi. Kaçak göçmen çalıştıran işyerlerine de her bir gün için 30 bin lira cezai işlem uygulandı.

Emekli maaşı almak için bakın neler yaptılar! Duyanın ağzı açık kalacak!

BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ DENETİM ŞART

SGDD yetkilileri, Türkiye çapında il müdürlüklerine bağlı çalışan sosyal güvenlik denetmenlerinin il müdürlüklerinden alınarak SGK'nın merkez teşkilatına bağlanması talebinde bulundu. Denetmenlerin merkezde organize edilecek grup başkanlıkları altında örgütlenmeleri durumunda, bağımsız ve tarafsız denetimin daha iyi gerçekleştirileceği ifade edildi. Denetmenler, SGK müfettişleriyle aralarındaki aylık farkının giderilmesini de istedi.

Kurbanlık fiyatlarında şok eden düşüş! Fiyatlar resmen dibi gördü!

Dolar, Euro ve Sterlin ne kadar oldu? İşte bayram tatilinde döviz fiyatları!

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum!


Geri Dön