05 / 05 / 2024

Dolar, Euro ve Sterlin ne kadar oldu? İşte bayram tatilinde döviz fiyatları!

Dolar, Euro ve Sterlin ne kadar oldu? İşte bayram tatilinde döviz fiyatları!

Doların bugün ne kadar olduğu sorunu hafta boyunca yükseliş gösteren kur sonrası yatırımcıların sorduğu sorular arasında yer aldı. Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 18.53 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 26,06’dan işlem görüyor.



Dolar endeksi şu saatlerde önceki kapanışının yüzde 0,1 bandının üzerinde 103,4 seviyesinde dengelenirken, Euro/Dolar paritesi ise önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 1,0850 bandında bulunuyor. Peki, Dolar yükselecek mi, yoksa düşecek mi? İşte detaylar...

Dolar, Euro ve Sterlin ne kadar oldu? İşte bayram tatilinde döviz fiyatları!

Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kazuo Ueda, Portekiz'in Sintra şehrinde gerçekleştirilen "ECB Merkez Bankacılığı Forumu" çerçevesinde yapılan panelde konuştu.

Fed Başkanı Powell, burada gerçekleştirdiği konuşmasında, faiz oranlarını 1 seneden biraz fazla sürede 500 baz puan artırdıklarına vurgu yaparak, para politikasında daha fazla kısıtlamanın geleceğine inancının devam ettiğini ve bunu yönlendiren etkenin de güçlü iş gücü piyasası olduğunu ifade etti.

İki faiz artışının da öngörüldüğünü belirten Powell, bunun sebebinin de son çeyrek verilerine bakıldığı zaman görülen beklenenden güçlü büyüme, daha sıkı bir iş gücü piyasası ve daha yüksek enflasyon olduğunu belirtti.

İşte 30 Haziran 2023 Dolar, Euro ve Sterlin fiyatları...


Geri Dön