29 / 04 / 2024

Hafta sonu dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son dakika döviz fiyatları!

Hafta sonu dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son dakika döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin gibi küresel para birimleriyle ilgilenen yatırımcı ve vatandaşlar, arama motorlarında döviz kurlarını araştırıyor. Piyasaların kapalı olduğu hafta sonu bile dolar, euro ve sterlinin fiyatı araştırılıyor. İşte dolar, euro ve sterlinde son durum...



Yurt içindeki ve yurt dışındaki piyasayı etkileyen altın ve döviz kurundaki değişimler vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Dolar ve euronun yanı sıra sterlin fiyatlarını da anlık olarak takip etmek isteyenler arama motorlarında araştırma yapıyor.

Hafta sonu dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son dakika döviz fiyatları!

İŞTE DOLAR, EURO VE STERLİN FİYATI

  • ABD Doları: 26,9113 (Alış) - 26,9168 (Satış)

  • Euro: 29,6355 (Alış) - 29,6979 (Satış)

  • Sterlin: 34,3191 (Alış) – 34,5172 (Satış)

FED FAİZ ARTIRIMINI DURDURABİLİR

Öte yandan, ABD Merkez Bankası (Fed) politika yapıcıları cuma günü işgücü piyasasının soğumakta olduğuna ilişkin yeni veriler elde etti. Aynı zamanda, Fed’in son faiz artışının mevcut sıkılaştırma döngüsünün sonuncusu olabileceği düşüncesine destek verdi.

Fed, enflasyonu yenmek için son 12 politika toplantısının 11'inde faiz oranlarını artırmaya karar verdi. 26 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen çeyrek puanlık artışla gösterge gecelik faiz oranı yüzde 5,25- yüzde 5,50 seviyesine çıkarıldı.

Hafta sonu dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son dakika döviz fiyatları!

Sıkılaştırma kampanyası enflasyonun hızının düşmesine katkıda bulundu. Tüketici fiyat endeksi haziranda 2022’ye nazaran yüzde 3 artarken, geçen yaz bu oran yaklaşık üç katına yükselmişti.

Cuma günü Reuters anketinde ekonomistlerin tahminlerinin altında kalan Amerika’nın geçen ay 187 bin istihdam ilave ettiğini gösteren veriler, çabanın işe yaradığına ilişkin bir başka sinyal olabilir. Ortalama çalışma haftası da daraldı. Bu da işgücü talebinin azaldığının bir göstergesi olarak görüldü.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic Bloomberg Television'a verdiği demeçte, "Ekonominin son derece düzenli bir biçimde yavaşlamasını bekliyordum. Bu 187 bin rakamı da bu hızın devamı olarak geldi" şeklinde konuştu.

borsatek.com’un haberine göre, Çalışma Bakanlığı raporunun diğer bölümleri, işgücü piyasasındaki ılımlaşmanın enflasyon üzerinde daha fazla aşağı yönlü baskı yaratacağına inanan Fed politika yapıcıları için daha az cesaret vericiydi. Ortalama saatlik kazançlar peş peşe 4’ncü ayda 2022’ye nazaran yüzde 4,4 artarken işsizlik oranı yüzde 3,5'e geriledi.

Peş peşe zam gelmişti! Benzin, motorin ve LPG alanlar yaşadı! Akaryakıtta sürpriz gelişme!

Siz fark etmeden e-Devlet hesabınızda para birikiyor! Ne kadar paranızın biriktiğini öğrenmek için hemen bakın!

Milyonların hayali gerçek oluyor! 1999-2000-2008 girişli olanlar için son dakika erken emeklilik kararı!

Geri Dön