02 / 05 / 2024

Dolar, euro ve sterlin kaç TL oldu? Fed faiz indirimlerine başlayacak mı?

Dolar, euro ve sterlin kaç TL oldu? Fed faiz indirimlerine başlayacak mı?

Dolar, euro ve sterlin fiyatları, haftanın ilk günü merak edilmeye ve sorgulanmaya devam ediliyor. Elinde döviz bulunduranlar, 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü döviz fiyatlarını araştırıyor. İşte son dakika dolar, euro ve sterlin fiyatları...



Parasını TL’de tutmak istemeyen döviz ve altın gibi yatırım araçlarına yöneliyor. İnsanlar, elindeki parasının enflasyon karşısında ezilmesini istemediği için dolar, euro ve sterlin alarak yatırım yapıyor ve aynı zamanda parasının değerini koruyor. Bu nedenle, dolar, euro ve sterlin fiyatları sürekli arama motorlarında araştırılıyor. İnsanlar, elindeki paranın döviz kuru sayesinde ne kadar olduğu merak ediyor.

 Dolar, euro ve sterlin kaç TL oldu? Fed faiz indirimlerine başlayacak mı?

14 AĞUSTOS 2023 PAZARTESİ DOLAR, EURO VE STERLİN FİYATLARI

  • ABD Doları: 27,5421 (Alış) - 27,5580 (Satış)

  • Euro: 29,4167 (Alış) - 29,4505 (Satış)

  • Sterlin: 34,3297 (Alış) - 34,3491 (Satış)

GOLDMAN FED'İN FAİZ İNDİRİMLERİNE BAŞLAYACAĞI TARİHİ VERDİ

Öte yandan, Goldman Sachs ekonomistleri, Fed'in faiz oranlarını önümüzdeki haziranın sonuna kadar indirmeye başlayacağını ve bunun yanı sıra, bu noktadan itibaren kademeli olarak üç ayda bir indirime gideceğini tahmin ediyor.

 Dolar, euro ve sterlin kaç TL oldu? Fed faiz indirimlerine başlayacak mı?

Bloomberg'in haberine göre, aralarında Jan Hatzius ve David Mericle'nin de yer aldığı Goldman ekonomistleri pazar günü yayınladıkları bir notta 2023’te başka bir faiz artırımı öngörmediklerini, çeyrek başında ise 25 baz puanlık indirim beklediklerini aktardı. 

Goldman ekibi şimdilik faiz indirimlerinin gelecek senenin ikinci çeyreğinde başlayacağını tahmin ediyor. Faizleri belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin gelecek ay faiz artırımına gitmemesi ve kasım ayında gerçekleşecek toplantısında "çekirdek enflasyon eğiliminin son bir artırımı gereksizleştirecek kadar yavaşladığı" neticesine varması bekleniyor.

Önceki hafta paylaşılan veriler ABD'de enflasyonun yüzde 3,2 ile beklenenden daha düşük bir seviyede yükseldiğini, enerji ve gıda maliyetlerini dışarıda bırakan çekirdek tüketici fiyat endeksinin ise yıllık yüzde 4,7 oranında bir hızda ilerlediğine işaret etti.

Fed politika yapıcıları 2022 yılı Mart ayında gösterge faiz oranı için hedeflerini yüzde 5,25 ila 5,5 bandına çıkarmaya başladı. Goldman'ın ekibi ise "Fon oranının öninde sonunda yüzde 3-3,25 bandında istikrar kazanmasını öngörüyoruz” dedi.

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

Memura ve emekliye son dakika yeni zam müjdesi! Memur maaşı 33 bin 886 TL ve emekli maaşı 15 bin 210 TL!

Migros’ta ilk ve son kez! Örgü hamak 69,90 TL’ye, oto cam güneşliği 44,9 TL’ye, yüzme tahtası 44,90 TL’ye düştü!


Geri Dön