28 / 04 / 2024

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

İstanbul’da deprem hazırlıkları çerçevesinde kırmızı alarm verildi. İstanbul’daki, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirildi.



Bilim insanlarının yakın gelecekte büyük deprem meydana geleceğini belirttiği İstanbul’un afete hazırlıkları İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce tüm hızıyla devam ediliyor.

Milliyet gazetesinin haberine göre; ilgili yöneticilerin de afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 ilçesine vali görevlendirildi. 39 ilçede Afet Yönetim Merkezleri’nin tümünde DMR Telsiz Sistemi’nin kurulumu tamamlanarak aktif hale getirildi. Aynı zamanda, AFAD Merkezi ile her gün telsiz çevrimi yapılarak hazır halde bulunduruluyor. 

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

İstanbul’da 2 bin 864 adet olan “toplanma alanı” sayısı da toplam 5 bin 578 adete çıkarıldı. Bu doğrultuda, toplanma alanlarında kişi başına 2.94 metrekare alan düşüyor. Hâlihazırdaki toplanma alanlarının yüzde 56,88’inde elektrik, su, kanalizasyon alt yapısı yer alıyor.

 İstanbul eksenli Marmara Bölgesi’nin muhtemel depreme hazırlıklı hale gelmesi için yürütülen çalışmalar ve istatistikler kısaca şu şekilde:

*İstanbul Sismik Riskin Düşürülmesi ve Acil Durum Hazırlık Kapasitesinin Yükseltilmesi Projesi çerçevesinde şimdiye kadar; bin 365 adet okul, 54 adet hastane, 61 adet poliklinik, 57 adet idari bina, 39 adet yurt binası ve bunun yanı sıra, 23 adet sosyal hizmet binası olmak üzere toplamda bin 599 adet kamu tesisinde 2 bin 576 adet binanın depreme karşı fizibilite güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

*Aynı zamanda, İl Risk Azaltma Planı (İRAP), İstanbul için tamamlandı. Plan çerçevesinde, 4 adet amaç, 34 adet hedef, bin 515 adet eylem belirlendi. İRAP çerçevesinde, 29 adet faaliyet, 121 adet toplantı ve 2 adet çalıştay yapıldı.

*Bunun yanı sıra, bölgenin deprem aktivitesi 7gün 24 saat olmak üzere, toplam 250 adet deprem gözlem istasyonu ile (İstanbul il sınırları içinde 33 tane bulunuyor) takip ediliyor.

*Olası İstanbul depremi hazırlıkları doğrultusunda, aynı zamanda İstanbul’daki ilgili yöneticilerin de afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 ilçesine vali görevlendirildi.

Bunun yanı sıra, 39 ilçede İlçe Afet Yönetim Merkezi (İlçe AFAD Merkezi) kuruldu. Merkezlerin tümünde DMR Telsiz Sistemi kurularak çalışır duruma getirildi. İlçe AFAD Merkezi ile her gün, devamlı olarak telsiz çevrimi gerçekleştirilerek raporlanıyor.

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

39 İLÇEDE DESTEK BİRİMLERİ KURULDU

*Öte yandan, bir afetin ardından iyileştirme çalışmalarında katkı sağlayacak Yerel Destek Ekiplerinin kurulumu İstanbul’da 39 ilçede sürüyor. Bu çerçevede, Silivri (201 adet), Pendik (251 adet) ve Zeytinburnu (250 adet) ilçe belediye başkanlıklarından toplam 702 adet personele eğitim verildi.

*3 senede 1 adet bölgesel düzey, 4 adet yerel düzey olmak üzere toplam 5 adet tatbikat yapıldı. 2022 Tatbikat Yılı çerçevesinde, 1 adet ulusal tatbikat olmak üzere toplam 8 bin 432 adet tatbikat gerçekleştirildi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! Emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseliyor. Hemen tek tek açıklanan bu rakamlara bakın!

Jeoloji mühendisinden korkutan deprem açıklaması! ‘Artçı sarsıntılar en az 3 yıl daha devam sürecek!’

Tamı tamına yüzde 50 indirim geldi! Sadece 5 gün geçerli olacak! Son gün 16 Haziran! Acele edin!


Geri Dön