14 / 05 / 2024

Emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinde tam bu kadar kayıp yaşanacak! 

Emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinde tam bu kadar kayıp yaşanacak! 

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, emekli maaş zammı ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte o açıklamalar....



Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, "Emekli olunca alacağı maaş çalışırken almış olduğu maaşın yüzde 50 aşağısına, emekli ikramiyesi de yüzde 50’ye yakın düşmüş olacaktır" ifadelerini kullandı ve bu kayıplar sebebiyle emekli dilekçesi verenlerin bunları geri çekmeye, emekli olacakların da emeklilikten vazgeçmeye başladığını gündeme getirdi. 

İkinci bir EYT mağduriyeti yaşanabileceğine vurgu yapan Alay Hamzaçebi, "Taban aylığa dolayısıyla emekli maaşına ve emekli ikramiyesine yansımayan 8 bin 77 TL seyyanen zam artışını kabul etmek mümkün değildir" şeklinde konuştu ve  milyonlarca memurun mağduriyetine neden olacak bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. 

Emekli maaşı ve emekli ikramiyelerinde tam bu kadar kayıp yaşanacak! 

Bunun yanı sıra, ESK İzmir Şubeler Platformu, seyyanen zam dahil tüm ek ödemelerin taban maaşa ilave edilmesi, vergide adalet, insanca yaşam, temel tüketime yapılan zamların geri alınması için dün Alsancak'ta bir araya geldi. 

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, konuya ilişkin açıklamasında "Birleşe birleşe kazanacağız" diye konuştu. 

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Bank of America yeni gümüş tahminini açıkladı! Beklentiler tamamen değişti! Gümüş tam bu kadar olacak...

Perakende satış hacmi Mayıs'ta yüzde 28,4 arttı!

 

 


Geri Dön