16 / 05 / 2024

Emekli maaşına yeni zam yolda mı? Şubat ayına tarih verildi! Yüzde 54,54 oranında…

Emekli maaşına yeni zam yolda mı? Şubat ayına tarih verildi! Yüzde 54,54 oranında…

Emekli maaş zam oranı gündemde yer alan konuların başında geliyor. Zam oranları kulislerde şu sıralarda sık sık konuşulurken gelen yeni haberi sevince boğdu. İşte detaylar!



Emekli maaşlarına gelecek olan zam miktarı halihazırda tartışma konusu olurken gelen son dakika bilgisi milyonlarca kişiyi mutluluğa boğdu. TBMM’nin gündeminde ikinci bir zam konusu yer alıyor. Alınan bilginin ardından 'Emekli maaşına yeni zam mı gelecek?” soruları sorulmaya başlandı.  Kulis haberlerine göre, Şubat ayında yüzde 54,54 oranında bir zam daha yapılması talep edildi.

EMEKLİ MAAŞINA YENİ ZAM MI GELİYOR?

Yeni yılla beraber dört gözle beklenen emekli maaşı zam miktarı netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile birlikte 2023 yılı için memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam uygulandı. Gelen zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 5.500 TL olurken milyonlarca kişi gelişmeleri yakın takibe aldı.

ŞUBAT AYINDA ZAM MI GELİYOR! BEKLENEN ORAN YÜZDE 54,54!

Geçtiğimiz gün TBMM gündemi aşırı yoğundu. Ana konu ise emekli maaşlarıydı. İktidar tarafından 2023 yılı için belirlenen maaş zamları, alım gücü ile karşılaştırıp tekrardan değerlendirilme isteğinde bulundular. Yapılan incelemeler sonrasında 2023 Şubat ayından itibaren geçerli olmak üzere en düşük emekli maaşlarına en az yüzde 54,54 oranında zam yapılmasına dair meclise teklif sunuldu.

Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Hatay Milletvekili Serkan Topal, en düşük emekli maaşının en az 3 bin TL zam yapılması ve bu şekilde maaşların en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep etti. Konuşmasını sürdüren Topal, "Mutlaka her 2 evde bir emekli arkadaşımız var. Hani dediniz ya ‘En düşük emekli aylığı 5.500 lira.’ Bakın, 5.500 lirayla Hatay’dan Ankara’ya yalnızca git gel yapabiliyor bir kişi eşi ile beraber. Bırakın artık elektriğini, suyunu, doğal gazını, emekliler artık hiçbir şeyi ödeyemiyor arkadaşlar. Bu yüzden diyoruz ki: En düşük emekli aylığı en az asgari ücret olmalıdır. Bunları neden büyüttüm biliyor musunuz? AK partili milletvekili arkadaşlarım, bakın, emekliler sizden haber bekliyor, emekliler sizden destek istiyor. Bu nedenle her emekli aylığı en az asgari ücret olmalı, artık geçinemiyorlar, ya, bir kulak verin, bir kulak verin” şeklinde konuştu.

25 milyon araç sahibi yeni tedbirlerle karşı karşıya! Sizler için yeni dönem başlıyor!

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Öğrencileri sevindiren karne hediyesi! Karneni götür 5.104 TL’yi al!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön