02 / 05 / 2024

Emekli maaşları baştan aşağı değişiyor! Temmuzda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşları baştan aşağı değişiyor! Temmuzda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli ve memurlara 2023 yılı itibarıyla gelen yüzde 30'luk zamdan sonra beklene ara zam için veriler netleşiyor. Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketine göre 3 aylık enflasyon farkı yüzde 13,18 olarak hesaplandı.



Temmuz ara zammında veriler belli oluyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasa katılımcıları anketine göre 3 aylık enflasyon farkı yüzde 13,18 olarak belirlendi. Buna göre taban aylıklar değişti.

Merkez Bankası, reel ve finansal sektör temsilcileriyle profesyonellerden oluşan 42 katılımcı ile beraber gerçekleştirdiği mart ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı.

ENFLASYON TAHMİNİ NE OLDU?

Önceki ay yüzde 2,70 olan mart ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,89 oranına yükseldi. Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 37,72 oranında oldu.

TÜFE'de artış beklentileri bir yıl sonrası için yüzde 30,75 oranında 31,63 oranına çıkarken iki yıl sonrası için yüzde 18,11'den 17,91'e düştü.

Emekli maaşları baştan aşağı değişiyor! Temmuzda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

ŞUBAT AYI ENFLASYON NE OLMUŞTU?

TÜİK, şubat ayı enflasyon verilerini duyurdu. Tüketici fiyatları şubat ayında aylık yüzde 3,15 ve yüzde 55,18 artış gösterdi.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NASIL BELİRLENİYOR?

13 milyondan fazla SSK ve Bağ- Kur emeklileri, Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketi doğrultusunda 3 aylık enflasyon farkı yüzde 13,18 olarak hesaplandı.

Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ile Haziran ayları arasında oluşacak endeks farkı yani 6 aylık enflasyon artışı kadar zam alacaklar.

İşte detaylar...


Geri Dön