05 / 05 / 2024

Emekli maaşlarına gelecek yeni zammı açıkladı! Tarihi bile şimdiden belli

Emekli maaşlarına gelecek yeni zammı açıkladı! Tarihi bile şimdiden belli

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, TÜİK tarafından açıklanan son enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdursun rakamların böyle gitmesi durumunda emeklilere verilecek maaş farkının yüzde 15 seviyesinde olacağını ifade etti.



Bilindiği gibi Her ayın 3’ünde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından paylaşılan enflasyon verileri yurttaşlar tarafından merakla bekleniyordu. Enflasyon rakamları açıklandı ancak TÜİK ve ENAG tarafından paylaşılan verilerdeki büyük makas dikkat çekti. Bunun ardından bir açıklama yapıldı ve 2023 asgari ücrete yapılacak zam açıklandı.

TÜİK tarafından açıklanan resmi veriler ENAG’ın oranlarının çok altında olsa dahi 24 yılın en yüksek enflasyon oranı olarak kaydediliği belirtilerek Aralık ayında açıklanan asgari ücret zammının erimesinin ardından iktidarın yaptığı temmuz ayı enflasyon farkı ile asgari ücrette değişikliğe gidildiği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön