28 / 06 / 2024

Emekli maaşlarında son dakika değişikliği! Sadece 1 kereliğine bu şekilde yapılacak!

Emekli maaşlarında son dakika değişikliği! Sadece 1 kereliğine bu şekilde yapılacak!

16 Haziran'da başlayacak olan Kurban Bayramı nedeniyle emekli maaşı ödemeleri erkene çekilirken, maaşlar 3 bin TL'lik ikramiye eklenerek ödenecek. İşte detaylar...



Bu sene 16 Haziran 2024 tarihinde başlayacak Kurban Bayramı sebebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yürütülen çalışmalar da tamamlandı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre önümüzdeki Haziran ayında emekli maaşları bayram sebebiyle erken tarihe çekilirken, maaşlar da 3 bin liralık ikramiye eklemesiyle beraber hesaplara yatırılacak. İşte milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen Haziran maaşlarının tarihi...

Emekli maaşlarında son dakika değişikliği! Sadece 1 kereliğine bu şekilde yapılacak!

Halktv'de yer alan habere göre bu yılın Haziran ayında 3 bin TL'lik bayram ikramiyesiyle beraber merakla beklediklerini maaşlarını almaya hazırlanan milyonlarca emeklinin yüzünü bir nebze olsun güldürecek müjde geldi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Kurban Bayramı'nın 16 Haziran 2024 tarihinde başlaması sebebiyle pek çok emekli, kurban ibadetini yerine getirebilmek amacıyla maaşların erken tarihte yatmasını talep ediyordu. Emeklilerin önemli kısmı emekli maaşlarının çok düşük olması sebebiyle kurban kesemezken, kesebilenler için de erken yatacak maaşlar oldukça büyük önem taşıyor.

MİLYONLARA EMEKLİYİ İLGİLENDİRİYOR! EMEKLİ MAAŞLARINDA SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK

Verilen detaylara göre normal şartlar altında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 17-26 Haziran 2024 tarihleri arasında hesaplara aktarılacak olan maaş ödemeleri, Haziran'da bir kereye mahsus olmak üzere öne alınacak.

Emekli maaşlarında son dakika değişikliği! Sadece 1 kereliğine bu şekilde yapılacak!

Milyonlarca emekli vatandaşın aylıklarını ve ikramiyelerini bayram öncesinde alması için çalışmalarını tamamlamış olan yetkililer, muhtemel ödeme takvimini de belirledi. 2018 senesinden itibaren emeklilere senede 2 defa ödenen ikramiyeler hakkında bu sene bir ilke gidilmesi ve bayram ikramiyelerinin Haziran'ın ilk haftalarında maaşlarla beraber yatması planlanıyor.

EMEKLİ MAAŞLARI VE İKRAMİYELER NE ZAMAN YATIRILACAK?

16 Haziran 2024 tarihinde başlayacak bayram sebebiyle söz konusu ikramiye ödeme takvimi için en muhtemel tarih ise 10-14 Haziran şeklinde belirlenmiş durumda. Ülkemizdeki emekli sayısının çok fazla olması sebebiyle bankacılık sisteminde herhangi bir sorun yaşanmaması için ödemeler emeklilerin statülerine göre tarihlere dağıtılacak.

Maaş ve ikramiye ödemelerinin öncelikle SSK akabinde Bağ-Kur ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarına verilmesi planlanıyor. 

Tapu bozma davası hangi durumlarda açılır, nelere dikkat edilmesi gerekir? Bunları bilmeden tapu bozma davası açmayın!

Türkiye Finans Mayıs 2024 yeni emekli paketini resmen açıkladı, 15 bin TL müjdesini duyanlar inanamadı!

Torun Tower'ın satışından devletin kasasına 2.8 milyar TL girdi! 


Geri Dön