13 / 05 / 2024

Emekli maaşlarıyla ilgili sürpriz gelişme! Emekliler bu haberi okuduktan sonra heyecanlanacak

 Emekli maaşlarıyla ilgili sürpriz gelişme! Emekliler bu haberi okuduktan sonra heyecanlanacak

Emekli vatandaşlar son aldıkları zammın kendilerine yetmediğini belirterek yeni zam talebinde bulundu. Emeklilerin bu talebi hakkında yeni bir gelişme yaşandı.



Emekliler son dönemlerde seçim öncesinde ek zam haberlerini yakından takip ediyor. Asgari ücret ve memur maaşlarına gelen zamlardan sonra gözler yeniden emekli maaşlarına çevrildi. Kulislerde sık sık emekli maaşlarına yeniden bir düzenleme yapacağı iddia ediliyor. Peki, emekli maaşlarına yeniden zam mı gelecek? TBMM’nin gündeminde emeklilere 2. Zam yapılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. 

Emekli maaşlarına gelen zammın miktarı belli olmuş hatta farklar hesaplara yatarken yeni yayılmaya başlanan haber emeklileri sevindirdi. Kulislerden gelen son habere göre Şubat ayı içerisinde emeklilere 54,54 oranında yeniden bir zam yapılması talep edildi.

TBMM gündemi aşırı derecede yoğunlaştı. Gelen habere göre emekli maaşlarının alım gücü ile kıyaslanması ile emeklilere yeniden zam için talepte bulunuldu. 2023 şubat ayından itibaren geçerli olmak üzere en düşük emekli maaşlarına en az yüzde 54,54 oranında zam yapılması için teklif meclise sunuldu.

Açıklama ise Hatay Milletvekili Serkan Topal tarafından yapıldı. Topal, en düşük emekli maaşına 3 bin TL zam yapılması ve maaşların asgari ücret seviyesine çıkarılması talep etti.


Geri Dön