25 / 08 / 2024

Emekli olacaklar dikkat! Bunları yaparsanız çok daha yüksek maaşı alacaksınız!

Emekli olacaklar dikkat! Bunları yaparsanız çok daha yüksek maaşı alacaksınız!

EYT’lilerin emekli olabilmesinin yolu açılınca akıllara gelen soru, “Emeklilikte nasıl daha fazla maaş alabilirim?” oldu. İşte bu sorunun yanıtını uzman bir isim verdi…



Demirci, bir hizmet akdine dayalı olarak bağımlı olarak çalışan ve 4/a sigortalısı olarak tabir edilen eski SSK’lıların yüksek emekli maaşı almaları için temel iki belirleyicinin bulunduğunu bildirdi.

Emekli olacaklar dikkat! Bunları yaparsanız çok daha yüksek maaşı alacaksınız!

Bunların; çalışma dönemlerinde yüksek prime esas kazançlar üzerinden adlarına emeklilik primi kesilmesi ve yüksek aylık bağlama oranlarının elde edilmesi olduğunu vurgulayan Demirci, “Ancak her ikisi de her istenildiğinde değiştirilebilecek bir esnekliğe sahip değil” ifadelerini kullandı.

Verilere göre Türkiye’de halen yüzde 30-35 bandında bir kayıt dışı çalışmanın bulunduğuna işaret eden Demirci, kayıtlı çalışanların çok önemli bir oranının primlerinin de asgari ücret üzerinden ödendiğini hatırlattı.

Demirci, “Bu nedenle yüksek emekli aylığı için yüksek kazanç üzerinden çalışmanın pek çok çalışan için mümkün olamamakta” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön